2024. április 26. 10:12

KezdőlapHírekEnnél őrültebb és betegebb autóversenyt még nem valószínű, hogy látott (videó)

Ennél őrültebb és betegebb autóversenyt még nem valószínű, hogy látott (videó)

-

Zseniális videó látott napvilágot a közösségi médiában: az F1 által is használt Zandvoortban rükvercben haladva versenyeztek, ami óriási kalamajkát és helyenként borulást eredményezett. Max Verstappem és Cunoda Juki nemrég egymás ellen próbálták ki a műfajt.

Kifejezetten szórakoztató videó került nyilvánosságra egy Twitter-felhasználónak köszönhetően. A helyszín Zandvoort, ahol a résztvevők őrült módon versenyeztek, ugyanis rükvercben kellett menniük. A mutatvány sokkal nehezebb, mint amilyennek elsőre tűnik, akkor pedig pláne, ha a többi autóra is oda kell figyelni. Ennek következtében számos baleset történt, olykor fel is borultak az autók, de ezek egyike sem tűnt súlyosnak, így az ember jó érzéssel nevethet a látottakon.

A furcsa futamot a holland DAF autóival futották. Az 1961 és 1967 között gyártott gépjárművek első generációjának különlegessége, hogy hátrafelé menve ugyanakkora végsebességre képes, mint normál üzemmódban, és akár a 80 km/h-t is átlépheti. A későbbi darabokban ezt a funkciót már megszüntették.

Ennek örömére a hollandok időről időre rendeztek ilyen autóversenyeket, mindezt egy nagyobb esemény keretében. Emellett olyan szórakoztató műfajokat találtak ki, mint a lakókocsiverseny, illetve -szlalom vagy a szintén hátrafelé történő gyorsulási verseny.

Hogy a videó pontosan mikor készült, azt nem tudni, mindenesetre most kapott nagyobb nyilvánosságot. Az pedig biztos, hogy augusztusban Max Verstappen és Cunoda Juki is kipróbálták ezt a műfajt.

A Red Bull, illetve az AlphaTauri versenyzője stílusosan Zandvoortban ült be egy-egy, a csapatszíneknek megfelelő DAF 66-osba. Előbb egy időmérőt teljesítettek, hogy eldöntsék, ki induljon előrébbről, majd közvetlenül egymás ellen versenyeztek.

Igaz, a japán pilóta esetében a kvalifikáció teljesítése kissé túlzó kifejezés, ugyanis az elején nem igazán érzett rá a feladatra, és már az első kanyarnál beleállította az autót a falba. Ennek megfelelően a címvédő indulhatott az élről, és viszonylag simán megnyerte a futamot. A két versenyző remekül szórakozott, igaz, az autókra láthatóan nem vigyáztak túlságosan.

Friss