2024. április 16. 09:08

KezdőlapHírekRangáék is ott lesznek a Szilveszter Rally - Laci vezeti a Skodát

Rangáék is ott lesznek a Szilveszter Rally – Laci vezeti a Skodát

-

Legendás dekorral ellátott Skoda Fabia R5-tel indult a Santa Domenica Rally Shown Ranga Péter és Czakó Janek. A Szeilveszter Rallyn is ott lesz a csapat, de ezúttal ifj. Ranga László vezeti majd az autót a navigátor Rohrer Ádám lesz.

A Santa Domenica Rally Show előtti hétvégén került hozzánk a Fabia. Épphogy arra volt időnk, hogy revízióztuk az autót és átnéztük a föbb részeit. Szerencsére a szervizcsapatunk tagjai jól ismerik a Fabiát, így a Peugeot után zökkenőmentesen átálltunk az új technikára” – mondta Ranga Péter a csapat új szerzeményéről.

A horvátországi versenyen harmadik helyen ért célba a Ranga csapat, Péter vezetett, Czakó Janek navigált.

„Az volt a cél, hogy három év után újra visszarázódjunk. A saját setupunkkal mentünk, és tökéletesen működött. Mi egy full homológ autóval indultunk, az ellenfelek közül pedig kevesen, de ez teljesen rendben volt így, mert ott kötetlenek a szabályok. Emiatt lettünk harmadikak, de persze Bútor Robi WRC-je is sokkal gyorsabb. Nagyon élveztük, hamar visszajöttek az érzések, tökéletes volt az autó, a csapatban is szuper volt a hangulat.”

Ranga Rally Team
foto: Ranga Rally Team

Jó testvérekhez illően megosztják a versenyautót a Ranga fivérek, így a Szilveszter Rallyn Laci vezet majd, Rohrer Ádám navigál, Péter pedig a csapatot irányítja.

„Laci is ki akarta próbálni a Skodát. Múlt héten a gumikat is beszereztük, van egy régi aszfaltos setupunk is, így valójában készen állunk a versenyre. Ha kell, akkor a gyorsaságik között finomítunk a beállításokon, de a lényeg az lesz, hogy jól érezzük magunkat. A dekor marad ugyanaz, mint amivel Horvátországban versenyeztünk.”

Ranga Rally Team
foto: Ranga Rally Team

A 2023-as tervekről is szó esett a beszélgetés során. Sajnos teljes szezonban most sem láthatjuk Rangáékat, de néhány versenyen az ORB-ben is rajthoz állnak.

„A Pécs környéki sprinteken és Rally3-as futamokon biztosan ott leszünk, emellett a Mecsek Rallyn, a Veszprém Rallyn, az év végi Santa Domenica Rally Shown, a Mikulás és a Szilveszter Rallyn ott akarunk lenni” – mondta Ranga Péter, és azt is hozzátette, hogy a Skoda Fabiát a tervek szerint néhány versenyre akár bérbe is adják majd.

Ranga Rally Team
foto: Ranga Rally Team

 

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss