2024. április 25. 05:31

KezdőlapHírekJótékonysági árverésre kerül Hoffer Zsolt egyedi sisakja

Jótékonysági árverésre kerül Hoffer Zsolt egyedi sisakja

-

Szilágyi Richárd vagy ahogyan mindenki ismeri Ricsi, a 2021-es szezon ORC 2WD+ kategória bajnok navigátora, májusban a Dunakanyar Rallyn a pályabejárás közben rosszul lett, és azóta is kórházi kezelésre szorul. A versenyző megsegítéséhez az elmúlt időszakban is többen csatlakoztak. A decemberben lezajlott akciók után Hoffer Zsolt és Rallycafé szeretné, ha továbbra is folytatódna Ricsi gyógykezelésének támogatása, ezért közösen árverést indítunk, amelynek során Hoffer Zsolt egyedi sisakjára lehet licitálni.

„Ricsivel csak köszönőviszonyban vagyunk, sporttársként ismerem őt, de amikor láttam, hogy létrejött egy alapítvány, ami segíti a gyógyulását, én is úgy döntöttem, hogy csatlakozom a magam eszközeivel. A Szilveszter Rallyn használtam utoljára azt a sisakot, amely végig kísérte a közös pályafutásunkat a Ford Fiesta Rally3-mal. Most, hogy a rally szakágvezetői pozícióba kerültem, kevesebbet használom majd a sisakot, ezért azt gondoltam, hogy felajánlom erre a jó célra” – mondta Hoffer Zsolt.

A sisak egy homológ Stilo DES WRC, amelynek különlegessége, hogy a belül kék, kívül fehér alapszínekre egyedi festést is kapott. Mike Tamás munkája a dekoráció, ami az autó rendőrségi festését idézi, ezen kívül Pityke őrmester is megjelenik a bukósisakon.

Hoffer
Fotó: Hoffer Zsolt

A Rallycafé kiadója, a TRP Hungary ugyanakkora összeget ajánl fel a Ricsi gyógykezelése érdekében, mint amennyiért elkel a sisak. Ez az összeg kerül a Sorsod a sorsom alapítvány Szilágyi Richárd részére létrehozott bankszámlaszámjára, mindenféle levonás nélkül.

„Szomorúan hallottuk a rossz hírt Ricsiről, és természetesen mi is kerestük a lehetőséget, hogy segíthessünk. Hoffer Zsolt kezdeményezése mellé csatlakoztunk, többek között abból a megfontolásból is, hogy az idei év elején is folyamatos legyen a támogatás, aminek segítségével reméljük, mihamarabb felépül Szilágyi Richárd. Nagyon köszönöm azoknak, akik eddig is segítettek, és azoknak is, akik most csatlakoznak az árveréshez. Biztos vagyok benne, hogy Zsolt sisakja nem csak egyedisége miatt lesz különleges ereklye, hanem azért is, mert jótékony célokat szolgál és ez is megmutatja a hazai rally társadalom erejét” – mondta Őry Tamás a TRP Hungary cégcsoport ügyvezető igazgatója.

Az árverésen részt venni a Rallycafe Facebook-oldalán levő, erre kijelölt bejegyzésben lehet. A kikiáltási ár 300.000 Ft, a licitlépcső 50.000 forint. Az árverési tételt az a licitáló nyeri el, aki 2023. február 9. 24:00-ig a legmagasabb árverési ajánlatot tette. A legmagasabb vételárat ajánló licitáló az árverés lezárását követően 2 munkanapon belül köteles vételi szándékát a Rallycafe.hu Kft-nél megerősíteni. A Rallycafe.hu Kft. a fizetési értesítéssel fogadja el licitáló ajánlatát. Az árverés további feltételei itt elérhetők.

Szilágyi Richárd gyógykezeléséhez közvetlenül is hozzá lehet járulni, az alábbi alapítványi számlaszámra történő utalással:

Sorsod a sorsom alapítvány Szilágyi Richárd részére létrehozott bankszámlaszáma:
OTP Bank
11738008-21504798
Külföldről utalás esetén, IBAN:
HU43117380082150479800000000
BIC/SWIFT kód: OTPVHUHB

Friss