2024. május 03. 02:27

KezdőlapHírekVincze Ferenc és Percze Nándor az élen a Mecsek Rallyn

Vincze Ferenc és Percze Nándor az élen a Mecsek Rallyn

-

A szombat reggeli gyorsasági több áldozatot is szedett a Mecsek Rallyn, így a győzelemért hat gyorsasági után a Vinze-Percze és a Turán-Farnadi páros harcol.

Velenczei Ádámék voltak a nap első áldozatai. Már a nap is rosszul indult nekik, mert a hármas gyorsaságin kaptak egy perc büntetést, amivel nagyon visszaestek. A gyorsasági vége felé Orfűn a Kistó előtti gyors balosban csúsztak szélesre, eltaláltak egy árok-átvezetést és ezzel véget is ért a versenyük.

A vizes erdei utakon mindenki óvatosabb volt, de nagy különbségek nem alakultak ki. Bútor továbbra is vezetett, Vinczéék picit lassabban jöttek Velenczeiék balesete után, de így már Turánék lettek az üldözők. Frici remek időt ment, 4 tizedre volt Bútortól és 5.3 másodpercre faragta a különbséget Vincze mögött.

László Martin számára is ez volt az utolsó szakasz, egy kis fűnyírás után eltömődött az autó hűtője, és a melegedés miatt nem tudták folytatni. Hadikéknak is műszaki gondjuk adódott, ezúttal a turbóval gyűlt meg a bajuk. Német Gábornak is rakoncátlankodott a Hyundai i20, kormányszervó nélkül több mint 3 perces hátrányt gyűjtöttek.

A gyorsasági közben eleredt az eső is, ami alaposan megkavarta a mezőny második felét.

Bútor
Fotó: Sári Péter

A kilences gyorsaságin is az eső kavarta meg a kártyákat. Bútorék nem kockáztattak, csak végig gurultak a 14.7 kilométeren és az ötödik helyre estek vissza. Vincze Ferenc a fékkel és a gumival küzdve második időt ment, 2.1-gyel volt gyorsabb Turánnál, így bő 7 másodpercre nőtt az előnyük. A gyorsaságit Klausz Kristóf nyerte, saját bevallása szerint is ezek a körülmények ideálisak a számukra. A harmadik helyen voltak a szakasz után, 11.9 volt a hátrányuk. Rangáék a régi autó és hazai pálya ismeret kombinációból a negyedik helyig jutottak, 15 másodpercre voltak Vinczééktől.

Klausz
Fotó: Sári Péter

A szombati kör végén Bútor begyújtotta a rakétákat, Hetvehelyen 8 másodperccel volt gyorsabb Vinczééknél. „Nagyon jó volt itt menni. Rá való gumi volt. Nagyon élveztük. Annyira az autót óvtam az előzőn, hogy elfelejtettem vezetni” – mondta Bútor a golgotai célban.

Vincze is elégedett volt az idővel, nem is csoda, mert ha csak 4 tizeddel is, de gyorsabb volt Turánnál. Frici egy váltó- vagy motortartóbak hibára gyanakodott, ezt a szervizben orvosolni tudják.

Ranga Péter és Czakó Janek az autó határain autózott, azt mondták a régebbi Fabiában ennyi van, így 3.4-del volt lassabb Vinczénél. Klausz 3 tizeddel volt gyorsabb a pécsieknél, így köztük összetettben is 3.6 a különbség, most a negyedik helyen vannak, mert Bútorék már a harmadik helyre léptek. A WRC-vel pontokat ők nem kapnak, így a Klausz-Ranga csata a harmadik helyért folyik.

Részletes eredmények itt.

Friss