2024. május 02. 17:33

KezdőlapHírekÚjabb tragédia Spában – 18 éves tehetség halt meg

Újabb tragédia Spában – 18 éves tehetség halt meg

-

Halálos baleset történt a Spái 24 órás verseny betétfutamán, a Formula Regionális Európa-bajnokság versenyén. A 18 éves Dilano van’t Hoff kísértetiesen hasonló körülmények között vesztette életét, mint Anthoine Hubert a négy évvel ezelőtti a Forma-2-ben.

Tragédia rázta meg az autósport világát, ugyanis életét vesztette a 18 éves holland tehetség, Dilano van’t Hoff. A baleset a Spái 24 órás verseny egyik betétfutamán, a Formula Regionális Európa-bajnokságban történt. A mezőny a második viadalt teljesítette, és egy késői újraindítás óriási káoszt, és mint kiderült, egy szörnyű balesetet eredményezett.

Az MP Motorsport pilótája megpördült, és ellenfele, Adam Fitzgerald a rossz látási viszonyok miatt teljes sebességgel nekirohant a Kemmel-egyenes legelején. Az ütközésről nincs hivatalos felvétel, mert az élő közvetítés ekkor a bajnoki címért harcoló Tim Tramnitz megpördülését mutatta pár méterrel előrébb, de egy nézői videó már elterjedt az interneten.

Van’t Hoff balesete kísértetiesen hasonlított Anthoine Hubert négy évvel ezelőtti tragédiájára. A néhai francia pilóta a Forma-2 főversenyén ütközött neki a falnak, majd onnan visszapattant a pályára, Juan Manuel Correa pedig beleszállt az autójába. A 22 éves pilóta életét vesztette, ellenfele pedig súlyos sérüléseket szenvedett, de azóta sikerült visszatérnie a sorozatba.

„Szomorúan értesültünk Dilano van’t Hoff mai, Spa-Francorschamps-ban bekövetkezett haláláról – idézi a Forma-1 Stefano Domenicalinak, a sportág elnök-vezérigazgatójának szavait. – Dilano az álmát üldözve halt meg, hogy elérje a motorsport csúcsát. Az egész motorsportközösséghez hasonlóan gondolataink a családjával és a szeretteivel vannak.”

Van’t Hoff 2021-ben mutatkozott be együléses versenyautóban. Ebben az évben második lett az egyesült arab emírségeki Forma-4-es bajnokságban, miután egy ponttal kikapott Jarno Trulli fia, Enzo ellen, a spanyol pontversenyt viszont magabiztosan megnyerte. Ugyanebben az évben három hétvégét teljesített a Regionális Formula Európa-bajnokságban, ahol a következő szezonban Barcelonában dobogóra állhatott, és a tizenkilencedik helyet érte el az összetettben. Idén kétszer szerzett pontot, Imolában a hetedik, a Hungaroringen a kilencedik pozícióban ért célba a második futamon.

Friss