2024. április 28. 23:43

KezdőlapHírekA Hyundai is ott lesz Goodwoodban

A Hyundai is ott lesz Goodwoodban

-

A Hyundai Motorsport a Rally1-es és a TCR autóival éerkezik a 2023-as Festival of Speedre, amelyet a hétvégén, július 13-16. rendeznek meg.

Mivel a Hyundai Motorsport a tizedik évfordulóját ünnepli, a vállalat három autója is rajthoz áll az autó- és motorsport ikonok négynapos ünneplén. AHyundai i20 N Rally1 Hybriddel Thierry Neuville csütörtökön és pénteken, Esapekka Lappi pedig szombaton és vasárnap teljesíti a goodwoodi pályát.

A 2015-ben létrejött Hyundai Motorsport Customer Racing részleg a privát csapatok és versenyzők számára versenyképes autók építését tűzte ki célul. Ez a rallyval és a Hyundai i20 R5-tel kezdődött, mielőtt a vállalat 2017-ben először a pályaversenyzésbe is belevágott. Azóta három nagyon sikeres TCR autót készítettek, amelyek a helyi és regionális sorozatokban, valamint a sportág csúcsán is versenyeztek.

elektromos versenyautó
Fotó: Romain Thuillier // Hyundai Motorsport GmbH

Mindhárom WTCR – FIA Túraautó Világkupa címvédő ott lesz a Festival of Speed hétvégéjén. A 2018-as győztes Gabriele Tarquini a versenyfelszerelését is elviszi magávak, hogy ha úgy adódik, ő is autóba üljön. A 2019-es győztes Michelisz Norbert a címvédő Hyundai i30 N TCR volánja mögött ül majd, míg a 2022-es bajnok Mikel Azcona a Hyundai Elantra N TCR-ben száguld majd fel a hegyre. A nézők mind a négy napon láthatják majd a Hyundai Motorsport autóit a hegyi felfutón a Manufacturer Batch 1-ben.

Fotó: Romain Thuillier // Hyundai Motorsport GmbH

„Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy 2023-ban is részesei lehetünk a Goodwood Festival of Speednek, amely évben vállalatunk fennállásának egy évtizedét ünnepli. A Hyundai Motorsport az elmúlt tíz év alatt rengeteg mindent elért, és sikereinket jól fogják képviselni a kiválasztott autónk és versenyzőink, akik ezen a héten a hegyi pályán és az erdei rally szakaszon indulnak. Ahogy a 10. évfordulókhoz illik, egy akciódús hétvége a Festival of Speed-en minden bizonnyal különleges módja lesz annak, hogy megünnepeljük a folyamatos utazásunkat; ez egy hihetetlenül ikonikus esemény, amely az autó- és motorsport sztárjainak teljes spektrumát kínálja a rajongóknak, akik messziről is elutaznak, hogy ott lehessenek. Jelenlétünk a Hyundai autóipari kínálatával együtt egy fantasztikus új közönség számára mutatja be motorsport- és közúti autóink erejét és mélységét” – mondta a Hyundai Motorsport elnöke, Sean Kim.

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss