2024. május 01. 20:23

KezdőlapHírekNézői felvételen látszik igazán, milyen szerencsés volt a domboldalon lerepülő pilóta (videó)

Nézői felvételen látszik igazán, milyen szerencsés volt a domboldalon lerepülő pilóta (videó)

-

Már a közvetítésben mutatott felvételek is megdöbbentőek voltak a japán Super Formula idei utolsó előtti futamán történt balesetről, de egy nézői videón látszik igazán, hogy az egyik pilóta mekkorát esett Szuzukában.

Mint arról beszámoltunk, óriási baleset borzolta a kedélyeket a japán Super Formula idei utolsó állomásának első futamán, amikor Ocu Hiroki és Szaszahara Ukjó összeakadtak a szuzukai pálya leggyorsabb és leghíresebb kanyarjának számító 130R-ben, majd mindketten a védőkorlátnak csapódtak. Utóbbi versenyző olyan sebességgel és szögben találta el azt, hogy azon, valamint a hátrébb elhelyezett törmelékfogó kerítésen is átrepült, és a pálya egy másik kanyarjában, a Degner 1-ben landolt.

A pálya másik kanyarjában landolt a japán versenyző a brutálisan nagy baleset után (videó)

Hogy Szaszahara milyen óriásit esett, az a közvetítésben nem látszott, és az is csak a fotók alapján vált világossá, hogy hol landolt a kettészakadt autójának első fele, előkerült azonban egy viszonylag messziről készített nézői videó, amelyen látszik, ahogy a túlélőcella nagy ívben átrepül a kerítésen, majd az amögötti domboldal fölött elhúzva annak tövében ér földet.

A második videó a néző által készített:

Szaszahara még az autóban, de szerencsére nem lett komoly baja:

Friss