2024. április 29. 02:50

KezdőlapHírekElkészült Ken Block utolsó videója

Elkészült Ken Block utolsó videója

-

Közel egy évvel Ken Block halála után a család kérésére befejezték Ken Block utolsó videóját ami mostantól megtekinthető.

A driftlegenda Ken Block halála január elején megrázta az egész motorsport világot. Híres driftvideóinak eddig kiadatlan utolsó epizódja tiszteleg az amerikai versenyző emléke előtt.
Az Electrikhana 2-t 2022 novemberében forgatták az Audi S1 Hoonitron-nal – mindössze néhány héttel a motorosszán-baleset előtt, amelyben Ken Block 55 éves korában elhunyt. Az amerikai versenyzző családjának szívügye volt, hogy a filmet az ő emlékére fejezzék be és adják ki.

Az elektromos hajtású prototípust az Audi Sport fejlesztette ki egyedüliként, kizárólag Ken Block számára. Két villanymotorral, összkerékhajtással, 500 kW összteljesítménnyel, szénszálas vázzal és az FIA minden biztonsági szabványának megfelelve. Az első Electrikhana-epizód 2022 augusztusi forgatását követően az S1 Hoonitron továbbfejlesztése Ken Blockkal szoros együttműködésben történt. Ez magában foglalta a súlycsökkentést, a vezethetőség javítását és a sebességváltások szimulálását.

Az első epizódban Ken Block az Audi S1 Hoonitronnal driftelt Las Vegasban. A látványos videó világszerte több mint 100 millió emberhez jutott el a különböző csatornákon keresztül.

Az Electrikhana 2-t Mexikóvárosban forgatták. Mexikó fővárosa 22 millió lakosával a világ egyik legnagyobb városa, és a versenyző által alapított Hoonigan cég stábjának lenyűgöző helyszíneket nyújtott – a modern repülőtértől egy spirál alakú parkolóházig.

Block az Audi Sport mérnökeivel együtt az Electrikhana 2 számára – az új fényezés mellett – egy egészen különleges trükköt talált ki, amelyet csak egy elektromos jármű tud nyújtani: a film egyik jelenetében az első és a hátsó tengely ellentétes irányba hajt, aminek hatására az Audi S1 Hoonitron álló helyzetben eltűnik egy nagy fehér felhőben.

Ken Block
foto: Audi

Friss