2024. április 28. 21:41

KezdőlapHírekKlausz Kristóf nyerni akar a Mikulás Rallyn

Klausz Kristóf nyerni akar a Mikulás Rallyn

-

2019 és 2021 után idén is a dobogó tetején szeretné befejezni a Mikulás Rallyt Klausz Kristóf. 

A tavalyi második helyre is büszke lehet a Klausz-Papp duó, hiszen csak Bútor Róbert előzte meg őket, ráadásul mindössze 8.5 másodperc volt a Citroen WRC előnye Kristófék Rally2-es Skodája előtt. A hétvégén a cél ennek a 8.5 másodpercnek a lefaragása lesz.

„Jól ismert terep ez a számunkra, úgy gondolom, hogy a pályák tekintetében nagyon újat nem tudunk megtapasztalni. A vezetési stílusunk az, amin folyamatosan tudunk változtatni, finomítani, hogy minél jobb eredményt érhessünk el” – magyarázta a lehetőségeket Klausz Kristóf.

Klausz Kristóf
foto:MK Racing Photography

A feladat nem lesz egyszerű, hiszen Bútorék mellett a Veszprémben szintén pokoli gyors Ranga László és Czakó Janek is az ellenfelek közt lesz.

„Visszatekintve az elmúlt évekre magasan van a léc, már ami az eredményeket illeti, így érthetően ennél nem szeretnénk alább adni, persze minden év, minden futam egy új megmérettetés … Azt gondolom, hogy ezen a pályán, ilyen körülmények között, ezzel a technikával mindenképpen az elejében illene lennünk” – mondta Klausz, aki a többiekhez hasonlóan a jövő évi Rally Hungary felkészülési versenyének is tekinti a Mikulás Rallyt.

A magyar versenytársak mellett két ERC menő is kihasználja a hétvégi versenyt arra, hogy megismerje a pályákat. Eric Cais és Filip Mares is leadta nevezését a Mikulás Rallyra.

Fotó: MGR Images

Friss