2024. április 28. 21:25

KezdőlapHírekEvans még mindig lábadozik

Evans még mindig lábadozik

-

A Toyota jövő évi vb favoritja Elfyn Evans kihagyta a múlt heti téli tesztet, mert a hónap elején elszenvedett kerékpáros balesetéből lábadozott – de a csapat bízik abban, hogy a walesi versenyző időben visszatér a programba a januári Monte Carlo Rally előtt.

Evans az akkori közlése szerint bordasérülést szenvedett a múlt hónapban Spanyolországban tartott edzésen, emiatt nem tudott részt venni az FIA gálán, mert az orvosok nem tanácsolták, hogy repülőre üljön. Hazatérése óta a világbajnokság idei második helyezettje jól halad a felépülésével.

„A dolgok jól állnak. Elfyn járt az orvosnál, és ő pozitívan nyilatkozott, hogy továbbra is a tesztelési terveink szerint haladunk. Nem változtattunk semmit a Monte tesztjén. Nem emlékszem pontosan az időpontokra, de még mindig január közepe körül van” – mondta a Toyota csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala.

WRC
Fotó: Toyota Gazoo Racing

„Múlt héten kellett volna tesztelnie, de nem tudott eljönni. Semmi baj. Taka két napot teljesített, ez a teszt pedig arról szólt, hogy a versenyzőknek esélyt adjunk arra, hogy Svédország előtt újra téli körülmények között ülhessenek az autóban. Amikor először hallottunk a balesetről, természetesen aggódtunk, és elkezdtünk egy tartalék terven gondolkodni, de miután visszatért az Egyesült Királyságba, minden jónak tűnt – és most is annak tűnik” – fűzte hozzá a csapatvezető.

Az eset némiképp rávilágított a Toyota jövő évi programjának sérülékenységére is. Az egyetlen kiemelt versenyzőjük Evans lesz, és ha ő kiesik, Katsutának kell pótolnia őt, ami nem tűnik túl jó opciónak a Hyundai-jal szemben. Ha év elején történik valami váratlan, akkor Ogier vagy Rovanpera még előléphet első számú versenyzővé, de ha év közben módosul a program, amikor a két résszezonban induló pilóta már kihagy futamokat, akkor könnyen elúszhat a japánok esélye a vb cím(ek)re.

Rovanpera
Fotó: David Evans / Dirtfish.com

Nem lesz címvédés jövőre a WRC-ben – Rovanpera nem megy teljes szezont 2024-ben

Friss