2024. április 29. 06:45

KezdőlapHírekSkoda Feliciával szeretnék paintballozni jégen, 4 órán át – mehet?

Skoda Feliciával szeretnék paintballozni jégen, 4 órán át – mehet?

-

Nemcsak a Svéd Rally-ra érdemes figyelni ezen a héten, Sundsvallban ugyanis rendeznek egy olyan versenyt, ami több szempontból túltesz a WRC élmenőinek havas összecsapásán.

Hallottam már néhány eléggé beteg autóversenyről, mint például a Figure 8 nevű, szintkülönbség nélküli nyolcas alakú pályán zajló őrültködés, vagy a kibelezett lakóautókkal zajló roncsderbi, esetleg a tolatva versenyzés. De most itt egy újabb: a Skoda Feliciával paintballozva jégen ralizás.

Az X (nálam még mindig Twitter) böngészése közben a jelenleg a Sky Sports szakértőjeként dolgozó korábbi F1-es pilóta, Karun Chandhok posztján akadt meg a szemem. Pontosabban azon, amit az indiai exversenyző megosztott azzal a sorral, hogy „Brilliáns, jövőre én is jöhetek?”

Az eredeti, Ryan Williams által közzétett posztban pedig elindult egy videó, amiben első ránézésre nincs semmi különösebben egetrengető – jégen autóznak valakik. De Williams kommentárja után rájöttem, hogy ez bizony ennél jóval több. „Eljött a világ legnagyszerűnn motorsportos eseményének hete. Nem, nem [a Daytona] 500-é, hanem az Öjen GP-é. 4 óra jégen Skoda Feliciákkal, paintballpuskákkal. Ha érdekelne, itt van egy kis akció a tavalyi nyitókörből…”

Igen, ez egy Skoda Feliciákkal zajló jégrali, ami alatt a résztvevők – pontosabban az anyósülésen ülők – paintballpuskával lőnek egymásra… Megdöbbentően zseniális, a felvételeket elnézve pedig remek szórakozás. Anyukámnak éveken át volt Skoda Feliciája és kiskoromban azzal vitt iskolába – egyszer pedig elütötte az elé kiugró postást, aki a motorháztetőn átgurulva a túloldalon leesett, majd felpattant és futott tovább –, úgyhogy nekem különösen szívet melengető látni az utolsó „igazi” Skodák ilyetén hasznosítását…

Aki egy kicsit hosszabban is gyönyörködne a mindenféle Feliciában és igazán magába szívná több ezer kilométerre, a svédországi Sundsvallban rendezett ámokfutás hangulatát, annak pedig itt egy hosszabb videó is a 2022-es futamról.

Friss