2024. április 27. 16:12

KezdőlapHírekNasser Al-Attyiah legyőzte a Toyotákat az ADDC első napján

Nasser Al-Attyiah legyőzte a Toyotákat az ADDC első napján

-

Az Abu Dhabi Desert Challenge első teljes versenynapján Nasser Al-Attiyah volt a leggyorsabb a Prodrive Hunterrel, mögötte Guillaume de Mevius és Juan Cruz Yacopini ért célba.

A gumik csatája volt az ADDC első napja, mert Guerlain Chicherit és Guillaume de Mevius elsőként használták tereprally versenyen a Toyo új versenyabroncsait, a mezőny többi része viszont azzal a BFGoodrich KDR3-as gumival rajtolt, amit tavaly a Marokkó Rallyra továbbfejlesztett a gyár. A BFGoodrichnál megerősítették az oldalfalakat, hogy jobban ellenálljanak az abroncsok a defekteknek.

Úgy tűnt Cicherit számítása bejött, az elején vezetett, de a 248 kilométeres speciál 169. kilométerénél már hárman is megelőzték, végül a francia 20 perces hátránnyal az összetett 17. helyén ért célba. A különbség abból fakadt, hogy a francia elveszítette a koncentrációját, ráadásul az egyik dűne tetején fennakadt, innen csak 15 perces kemény munkával tudott szabadulni.

foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Az utolsó előtti ellenőrzőpontnál Nasser Al-Attiyah már 22 másodperccel vezetett De Mevius előtt, majd a végéig 3 perc 8 másodpercre növelte előnyét a belga toyotás előtt. A harmadik helyen Yacopini ért célba, ő 5 perc 16 másodperccel volt lassabb a katarinál. A negyedik Moraes lett, az ötödik helyen pedig a Ford Raptorral versenyző Martin Prokop törte meg a Toyotás sorrendet. A cseh versenyzőt ismét a toyoták követték, Krotov, Al Rajhi és Quintero sorrendben, ebből Al Rajhi eredménye ad okot csalódásra, a szaúdi versenyző több mint 10 perces hátrányt gyűjtött.

Lónyai Pál az utolsó ellenőrzőpontnál a 36. helyen állt, a célt is ebben a pozícióban érte el.

Attiyah
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motorosoknál Michael Docherty 2′52″-es előnnyel nyert a dél-afrikai Aaron Mare előtt. Konrad Dąbrowski lett a harmadik 8′10″ hátránnyal, őt követte Tobias Ebster és Jean-Loup Lepan. Ross Branch lassú volt, egyszer meg is állt, mert furcsa hangokat hallott a motorból. Végül beért a célba, bár hatalmas, 28′20″-os hátránnyal. A botswanai rosszabbul is járhat, ha motort kell cserélnie, mert ez 15 perces büntetéssel járna.

Ebster
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Nasser Al-Attiyah nyerte az Abu Dhabi Desert Challenge prológját

Friss