2024. április 29. 03:43

KezdőlapHírekÚjra versenyez egy McRae az M-Sportnál

Újra versenyez egy McRae az M-Sportnál

-

A McRae név visszatért a Brit Rally Bajnokságba, a 19 éves Max McRae az M-Sport színeiben indul a sorozatban.

Max McRae az októberi Cambrian Rallyn debütált a BRC-ben és harmadik helyen ért célba a versenyen. A fiatal észak-walesi versenyző idén a Škodát az M-Sport által felkészített Ford Fiesta Rally2-re cseréli. Ezzel ő lesz a McRae családjának harmadik generációja, aki nekivág egy brit programnak, a nagyapja Jimmy, a nagybátyja Colin és apja Alister nyomdokaiba lépve. Az ifjú McRae Garry Pearsonhoz csatlakozik a 2024-ben két autóval induló M-Sport csapat tagjaként.

„Ez nagyon király! A McRae névnek és a brit bajnokságnak igazi történelme van. Nyilvánvalóan nem emlékszem, hogy a nagypapa, Colin bácsi vagy apa versenyzett volna, de egy rakás videót megnéztem és sok történetet hallottam” – mondta Max McRae.

A BRC hat fordulójából mindössze négyen indul a versenyző, aki tanulóévnek szánja 2024-et.

„Az északnyugati futamok lesznek az első igazi versenyeim aszfalton egy Rally2-es autóval. Néhány évvel ezelőtt egy Fiestát vezettem Knockhillben a McRae Rally Challenge-en, de ez most teljesen más. Az egyetlen célom az első versenyre az, hogy minél több tapasztalatot szerezzek. Nagyon izgatott vagyok, hogy egy M-Sport autót vezethetek. Éppen most építik, ez egy vadonatúj autó lesz. Őszintén szólva, valahányszor erre gondolok, újra és újra mosolyogni kezdek. A tudat, hogy az M-Sporttal dolgozunk, nagyon sokat jelent, maximálisan megbízhatok az autóban és teljesen a vezetésre koncentrálhatok” – magyarázta a 19 éves versenyző, akit tavaly a Rally Hungaryn is láthattunk.

Max McRae
foto: Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content Pool

„Néhányan arról beszélnek, hogy a nagyapám, az apám és a nagybátyám, Colin sikerei után milyen nagy nyomás Nagy-Britanniában versenyezni, de én nem így látom. Számomra ez nem más, mint tavaly, azt hiszem, az emberek kezdenek megismerni, és elkezdenek követni a versenyzésem miatt” – mondta McRae arról, hogy mekkora nyomást jelent a híres elődök nyomdokaiba lépni.

McRae navigátora a skót Cameron Fair lesz, akivel tavaly a Cambrian Rallyn versenyzett először. A korábbi navigátora Mac Kierans munkahelyi elfolglatságai miatt nem tudta vállalni ezt az évet.

„A BRC egy olyan bajnokság, amely közel áll Malcolm (Wilson), jómagam és az egész M-Sport szívéhez, így az Egyesült Királyság első számú sorozatában való képviseletünk létfontosságú számunkra. Garry és Max duója, úgy érzem, nagyon erős párosítás, és már alig várom, hogy lássam, hogyan teljesítenek a legújabb specifikációjú Fiesta Rally2-vel. Nem lesz könnyű dolguk, mivel a bajnokságban évek óta a legerősebb a mezőny, részben az új versenynaptárnak köszönhetően, de az egyes versenyeket követő, nemrég bejelentett televíziós közvetítések miatt is. Alig várom, hogy alig néhány hét múlva kezdődjön a szezon” – mondta az M-Sport csapatfőnöke, Richard Millener.

Max McRae
foto: Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content Pool

Friss