2024. április 29. 20:26

KezdőlapHírekA Toyota tarolt a portugál tereprally vb futam első napján

A Toyota tarolt a portugál tereprally vb futam első napján

-

Hármas Toyota sikerrel kezdődött a tereprally világbajnokság harmadik futama Portugáliában. A visszatérő Carlos Sainz ötödik lett, a Challenger kategóriában induló Loeb a kategória negyedik helyén ért célba. 

Guerlain Chicherit rajt cél győzelmet aratott a rövid, mindössze 101 kilométeres speciálon.  Az Overdrive Racing versenyzője 28 másodperccel csapattársa, Yazeed Al Rajhi és 48 másodperccel a Toyota Gazoo Racing gyári pilótája, Lucas Moraes előtt ért célba, ezzel a Toyota tökéletesen kezdte a versenyt. Vaidotas Žala és Carlos Sainz 48 másodperccel és 1 perc 17 másodperccel lemaradt a dobogóról az X-raid Minivel. Nasser Al Attiyah két másodperccel volt lassabb Sainznál.

Sebastien Loeb a Challenger kategóriában közel két perccel volt lassabb a hazai pályán remekül kezdő Joao Diasnál, a második helyen is egy portugál versenyző, Alexandre Pinto végzett 37 másodperces hátránnyal. Pontosan egy percet kapott a győztestől a harmadikként célba érő Rockas Baciuska. Dias sikerét magyarázza, hogy a portugál bajnokság első fordulójában már megismerte a pályát.

Loeb
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motorosoknál büntetések alakították ki a végeredményt, az elsőként célba érő Bradley Coxra 20 percet róttak ki a versenybírák, de Adrien van Beveren is 12 percet kapott, mindketten korábban kezdték meg a speciál utáni összekötőszakaszt. Később a kihagyott ellenőrzőpontok miatt kiosztottak egy adag büntetést, ami tovább alakította a sorrendet. A szakaszt így Tosha Schareina (Monster Energy Honda) nyerte Lorenzo Santolino (Sherco TVS Factory) és Skyler Howes (Monster Energy Honda) előtt. Schareina előnye 4 perc felett van.

A második versenynapon Grandolából indulnak a résztvevők és 166 kilométeres speciál után ugyanide térnek vissza.

Attiyah
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

 

Friss