2024. május 02. 04:18

KezdőlapHírekMillener: a WRC nem romlott el

Millener: a WRC nem romlott el

-

Amikor az FIA WRC munkacsoportja idén februárban kiadta a WRC jövőjére vonatkozó irányelvek sorát, a reakciók vegyesek voltak, annak ellenére is, hogy az elmúlt évben szinte mindenki mélyreható változást szorgalmazott. Richard Millener most megindokolta, hogy miért nem támogatják teljes mértékben a tervezett módosításokat.

A három Rally1-gyártó csütörtökön mindhármuk által aláírt, mérföldkőnek számító levelet küldött az FIA-nak, amelyben egy egyértelmű kérést fogalmaztak meg: az eredeti terveknek megfelelően 2026 végéig tartsák meg a jelenlegi szabályokat.

Az M-Sport csapatfőnöke, Richard Millener most megindokolta, hogy szerintük miért a stabilitás fontos, és miért nem szükséges mindegyik a javasolt változtatások közül. Millener szerint a WRC nem romlott el. Javításra szorul, de nincs szükség ennyi változtatásra, ilyen gyorsan.

„Úgy gondolom, hogy a WRC munkacsoport javaslatainak néhány eleme és néhány ajánlása helyes. Egy kicsit kevesebb költségből kell kihoznunk az autókatl, talán egy kicsit vonzóbbá kell tennünk más gyártók számára, hogy csatlakozzanak, javítanunk kell a sportosságon, javítanunk kell a látványon. De tényleg nem hiszem, hogy a sport elromlott volna” – mondta Millener.

foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

„Amire most szükségünk van, az az egység, az átláthatóság és a stabilitás időszaka. Szenvedélyes vagyok, mert ez nem csak a munkám, hanem az életem, és egy olyan sport, amiben felnőttem, és amit abszolút szeretek. Olyan megoldást kell találnunk, amely megtartja a gyártókat, megtartja a valaha volt leglátványosabb rallyautókat a bajnokságban, és segít tovább szélesíteni a rally megbecsülését és a rajongói bázist.
Kétségtelen, hogy ez a gyártók közös célja, és biztos vagyok benne, hogy az összes érdekelt félé is. Végső soron mindannyian a lehető legerősebb WRC-t akarjuk, itt, most és a jövőben” – folytatta a csapatvezető, ám konkrétumokat ő sem mondott.

A WRC Bizottság kedden ül össze Genfben, hogy megvitassa a sorozat jövőjét.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

 

Friss