back to top
2024. szeptember 16. 20:50

KezdőlapHírekCreighton megőrizte vezető helyét a Brit Rally Bajnokságban, négyen lehetnek még bajnokok

Creighton megőrizte vezető helyét a Brit Rally Bajnokságban, négyen lehetnek még bajnokok

-

A Brit Rally Bajnokság bajnoki címét már a Ceredigion Rally vasárnapi szakaszain megszerezhette volna Chris Ingram, azonban az ő és Keith Cronin kiesésével végül William Creighton maradt a bajnokság első helyén, a szezonzárón pedig négyen esélyesek az év végi első helyre. 

A Ceredigion Rally szombati és vasárnapi szakaszain is külön lehetett pontot szerezni a Brit Rally Bajnokság értékelésében, és az első napot Chris Ingram nyerte Keith Cronin előtt, míg a versenyt a bajnokság éléről kezdő William Creighton két defekt és egy kicsúszás után csak a 11. helyen zárt. 

Így Ingram átvette a bajnoki első helyet Cronin előtt, és amennyiben Cronin vasárnap legfeljebb harmadik lett volna Ingram megszerezte volna a bajnoki címet. 

Ehelyett Ingram és Cronin is kiesett a vasárnapi első szakaszon, a második napot pedig Creighton nyerte a 20 másodperces büntetést kapó Jon Armstrong és Matthew Edwards előtt. 

Így a bajnokságban Creightonnak sikerült megőriznie 1 pontos előnyét Ingram előtt, de a szezonzáró Cambrian Rallyn még 18 pont hátránnyal Osian Pryce, valamint 21 pontos hátránnyal Cronin is esélyes lehet a bajnoki címre október végén.  

Friss