2024. március 29. 06:22

KezdőlapNE VEDD ELItt a Bajnokok Tornája sorsolása

Itt a Bajnokok Tornája sorsolása

-

A keddi sorsolás után kialakult a Bajnokok Tornája első köre. Az egyéni versenyben és a Nemzetek Kupájában is érdekes párharcok várhatóak, sok nagy név már az első körben ki fog esni.

Az egyéni versenyben előselejtezővel kezdenek az egyik ágon. Colton Herta és Helio Castroneves illetve Jamie Chadwick és Mick Schumacher mérkőznek meg egymással. A győztesek kerülnek a nyolcaddöntőbe.

Sebastian Vettel és Valtteri Bottas csatája is érdekes lesz. Az újonc Bottas a kilenc ROC-on részt vett Vettelel mérkőzik a nyolcaddöntőben, ráadásul a német 2015-ben nyert már Londonban.

Mika Hakkinen is rutinos ellenfelet kapott. Jimmie Johnson háromszor indult eddig a Bajnokok Tornáján, 2002-ben a Kanári-szigeteken az USA csapatával megnyerte a Nemzetek Kupáját.

A legizgalmasabb csata talán Tom Kristensen és David Coulthard között zajlik majd ezen az ágon. Kristensen nem csak 9 Le Mans győzelmével a háta mögött számít félelmetes ellenfélnek, hanem 15 ROC indulásával is a mezőny egyik legrutinosabbja. Kristensennek viszont még nem sikerült nyerni a Bajnokok Tornáján, öt alkalommal lett második. Coulthardnak ellenben összejött már a győzelem, a 12 ROC részvételéből kétszer, 2014-ben és 2018-ban lett első.

A másik ág is érdekes lesz. Összecsap egymással a két örök rallycross ellenfél Johan Kristoffersson és Timmy Hansen. Itt ugyan nem tudnak összekoccanni mint a WRX-ben, de biztosan komoly presztízscsata lesz köztük. Hasonlóan izgalmas lesz Loeb és az idősebb Solberg csatája, és Auriol és Ekström is összekerült. Az ág negyedik versenye a 2019-es bajnok Guerra és az ifjabbik Solberg közt zajlik majd.

Bajnokok Tornája
foto: raceofchampions.com

A szombati Nemzetek Kupája első körében két verseny lesz. A Team LATIN AMERICA (Helio Castroneves, Benito Guerra) és a Team USA (Jimmie Johnson, Colton Herta) csap össze. A győztes ellenfele a negyeddöntőben a Team GERMANY (Sebastian Vettel, Mick Schumacher) és a Team eROC ALL STARS meccs győztese lesz. Utóbbi csapat versenyzőit a csütörtöki eROC verseny döntősei adják majd.

A negyeddöntő további párosítása:

Team FINLAND (Mika Hakkinen, Valtteri Bottas) – Team GB (David Coulthard, Jamie Chadwick)

Team NORDIC (Tom Kristensen, Johan Kristoffersson) – Team FRANCE (Sébastien Loeb, Didier Auriol)

Team SWEDEN (Mattias Ekström, Timmy Hansen) – Team NORWAY (Petter Solberg, Oliver Solberg)

Bajnokok Tornája
foto: raceofchampions.com

A ROC rekordere, a négyszeres bajnok Didier Auriol így kommentálta a sorsolást: „Mindig is élveztem a Race Of Champions-on versenyezni. Nagyon szórakoztató lesz Franciaországot képviselni Sébastiennel együtt. Tavaly szeptemberben egy DS3 WRC-vel indultam a Rally Del Ticino-n, de nem nagyon szoktam versenyezni, úgyhogy remélem, nem jelentek hátrányt majd neki a Nemzetek Kupájában! Ami az egyéni Race Of Championst illeti, négyszer nyertem meg, de talán Sébastien is megszerezheti a negyedik győzelmét idén, így holtversenyben állunk majd a ROC örökranglistájának élén.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss