2024. április 19. 09:17

KezdőlapNE VEDD ELPetter Solberget Loeb Monte győzelme motiválta

Petter Solberget Loeb Monte győzelme motiválta

-

A Bajnokok Tornáján a Team Norway, azaz Petter Solberg és fia Oliver Solberg szerezte meg a győzelmet a Nemzetek Kupájában. A kétszeres rallycross világbajnok és 2003-ban rally világbajnok pilótának Sebastien Loeb monte-carlói sikere adott extra motivációt.

Ez hihetetlen. A motivációt akkor kaptam, amikor láttam, hogy Sébastien Loeb megnyerte a Monte Carlo Rallyt a múlt hónapban. Azt gondoltam, hogy nem is lehet olyan nehéz. Szóval készen álltam erre a versenyre – és az, hogy Oliverrel együtt indulhattam egy nagy álom megvalósulása volt” – mondta Petter Solberg a győzelem után.

Solberg ROC
Fotó: Courtesy of Race of Champions

Solbergék a döntőben az USA csapatát győzték le. Előbb Petter Solberg aratott könnyű diadalt a hétszeres Nascar bajnok Jimmie Johnson felett, miután Johnson autója mechanikai problémák miatt lelassult. Utána Oliver Solberg nyert Colton Herta ellen az RX2e versenyautóval.

2-0-ás norvég vezetésnél Johnson szépített, legyőzte az ifjú Solberget, ezzel a döntés Petter Solberg és Colton Herta összecsapására maradt. Herta megcsípte a hófalat, ilyen előnyt pedig nem hagy veszni egy háromszoros világbajnok, aki megszerezte a győzelmet.

„A Race Of Champions hosszú évek óta igazán különleges. Szórakoztató ezekkel a srácokkal együtt lenni, mindenkinek sok sikere volt a karrierje során, mégis annyira barátságosak. Oliver egész héten pattogott körülöttem, mert annyira izgatott volt. Ha 20 éves vagy, ez így van. Köszönetet kell mondanom Fredriknek, Jessie-nek és mindenkinek, aki a színfalak mögött dolgozik. Fantasztikus a légkör, és nagyon hálás vagyok, hogy lehetőséget kaptam, hogy ide jöjjek” – fogalmazott a döntő után Petter Solberg.

Solberg ROC
Fotó: Courtesy of Race of Champions

Ez őrület! Kicsit sokkolt, hogy apa és fiaként ezt együtt csinálni mennyire érzelemdús. Fantasztikus csapatmunkánk volt, és ez azt mutatja, hogy jól dolgozunk együtt. Egy álmom vált valóra, hogy a Bajnokok Tornájára olyan legendákkal együtt jöhettem, akikre felnézek, mint például Jimmiere. Annyi sztár van itt, és rengeteg tapasztalatot lehet átvenni. Mindannyian olyan alázatosak és kedvesek hozzám, szóval ez egy szórakoztató időszak volt, aztán amikor a pályához érünk, ez komolyra fordul” – összegzett Oliver Solberg a dobogó után.

A Bajnokok Tornája vasárnap délben az egyéni versennyel folytatódik, amire extra löketet adhat Solbergéknek a szombati siker. Petter Solberg épp Sébastien Loebbel mérkőzik meg az első körben, Oliver Solberg pedig a címvédő Benito Guerával került párba.

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss