2022. december 09. 22:40
KezdőlapNE VEDD ELGender Racing Team: Csapatváltás és egyéb kihívások

Gender Racing Team: Csapatváltás és egyéb kihívások

-

- Hirdetés -

Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a Gender Racing Team legifjabb versenyzője Gender Tamás Junior igazi mélyvízben kezdte el a 2022-es versenyszezont. 

Rögtön a gokartsport csúcsát jelentő WSK sorozat két versenyhétvégéjével, közötte egy komoly csapatváltással megspékelve kezdődött az idénye Olaszországban.

- Hirdetés -

A tavalyi első igazi teljes nemzetközi versenyszezonja után a két erős bajnokságban elért év végi hetedik helyezések után a WSK sorozat különböző bajnokságainak a futamaiba is belekóstolt nagyon bíztató részeredményekkel. Idén a WSK Super Master Series első fordulója után viszont kikristályosodott az a már korábban több jelből érlelődő körülmény, hogy az első olasz csapatában már nem nagyon van lehetőség az igazán komoly szakmai fejlődésre és a belátható időn belüli komoly eredmény elérésére. Bár korábbi csapatánál is rengeteget tanult, ami nagyban hozzájárult a tapasztalataihoz. Viszont a szakmai továbblépés érdekében felvették a kapcsolatot a Parolin márka gyári csapatával, ahol a csapatvezető Marco Parolin tájékozódott ifjú versenyzőnk szakmai kvalitásairól, eredményeiről és egy napon belül meg is érkezett a válasz, hogy nagy szeretettel várják őt a Parolin gyári csapatába a MINI kategóriában. Amúgy a márkához az a kedves kis érdekes személyes kötődése is kapcsolódik, hogy a három éves korában apukájától kapott első Bambini kategóriás versenygokartja is Parolin márkájú volt.

A vázat és motorokat is egyaránt fejlesztő és gyártó, közel harminc éve alapított márkánál az azóta eltelt évtizedekben olyan nevek fordultak meg a versenycsapatukban, mint Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Charles Leclerc, Scott Speed vagy Esteban Ocon akiket ma már nyilván egyetlen autósport rajongónak sem kell bemutatni.  

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Gender Tamás Junior számára már az első tesztnapokon kiderült és az első közös versenyhétvégén is további megerősítést nyert, hogy ez a csapatváltás egy valóban nagyon-nagyon komoly szakmai mérföldkő lehet a pályafutásában. Az elmúlt hétvégén Lonatoban a South Garda Racing versenypályán megrendezett WSK Super Masters Series második bajnoki fordulóján az eddig elért legjobb edzéseredmény és ez előfutamokban majd a Pre Final-ban elért részeredmények is igazolták ezt. Természetesen a versenyzőnknek még össze kell csiszolódnia az új technikával valamint a jóval professzionálisabban, így kissé feszesebbnek tűnő rendszerben és hangulatban működő csapat jellegzetességeivel. Ezek mellett megismerni a csapattársakat, szerelőket, szakembereket, egyszóval minél jobban beilleszkedni a profi csapat működésébe! Az első versenyhétvége után a csapatvezető Marco Parolin is elismerően nyilatkozott az első részeredmények alapján, véleménye szerint Gender Tamás Juniorban minden adottság megvan ahhoz, hogy hosszútávon, minden kategóriában kiváló eredményeket érhessen el a Parolin csapatában. Nagyon fontos szakmai elemként változatlan maradt, hogy Gender Tamás Junior versenyzését továbbra is az olasz Felice Tiene a többszörös gokartvilágbajnok segíti coach-ként és a Fit4Race csapata gondoskodik a mentális és fizikai felkészüléséről.

Gender Tamás Junior amúgy a pályán kívül is elkönyvelhetett egy kiváló és bíztató részeredményt annak a háromnyelvű amerikai iskolának a félévi bizonyítványának a formájában, melyben tavaly szeptember óta Brescia-ban folytatja a tanulmányait.

Az elmúlt versenyhétvége tapasztalatai alapján pedig úgy tűnik, hogy imádott sportága legnehezebb iskolájában sem kell már sokat várni egy jó bizonyítványra, ha majd nemsokára az eredménylistákra és bajnoki tabellákra pillantunk.

 

– Gender Racing Team – 

Fotó: Sportinphoto Kart Photo-Agency

 

Friss