2024. április 19. 06:26

KezdőlapNE VEDD ELJos Verstappen meglepő bemutatkozása a rallysportban 

Jos Verstappen meglepő bemutatkozása a rallysportban 

-

Jos Verstappen meglepő győzelemmel debütált első rally versenyén, a belga bajnoki Haspengouw Rallyn, ahol megnyerte a Master Cup értékelését. 

Az egykori F1-es versenyző, Jos Verstappen, az F1 tavalyi világbajnokának, Max Verstappennek édesapja a hétvégén debütált a rallysportban a belga bajnokság Rally van Haspengouw versenyén. 

A holland versenyző a belga Kris Botson navigálásával pedig azonnal nyerni tudott, mégpedig az 50 éven felüli versenyzőknek kiírt Master Cup értékelésében, ami mellett az abszolút nyolcadik helyezést szerezte meg Citroen C3 Rally2-es autóval. 

“Nagyon élveztem a rallyt – mondta Jos Verstappen a versenyt követően. – Rally pilótaként hatalmas kihívás vár rád, mert sok tényezővel kell szembesülnöd. Minden kanyar más lehet, mint a pályabejáráson, nem tudhatod, hogy hol vár rád sár, nagyon figyelned kell a navigátorra. Sötétben különösen nehéz volt vezetni, sokat kell még tanulnom, de ez egy jó kezdet.” 

“A gyors részeken kifogástalan volt Jos teljesítménye – mondta Kris Botosn navigátor. – Az autó írányításával is lenyűgözött. A legnehezebb feladat az itiner feldolgozása és az út jó felírása, de ez csak tapasztalat kérdése.” 

A Master Cup értékelésében Jos Verstappen 3:05,9 perc előnnyel tudott nyerni a fordos Jimmy D’Hondt-David Vanrijkelen kettős előtt. 

A versenyt abszolútban a francia Stéphane Lefebvre nyerte Citroennel a belga Xavier Portier navigálásával 21,9 másodperc előnnyel a skodás Gino Bux-Nicolas Gilsoul páros előtt. 

Jos Verstappen 2:10.7 perccel maradt el Lefebvre mögött a nyolcadik helyen. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss