2024. március 29. 12:34

KezdőlapWRCVerstappen rally karrierbe kezd

Verstappen rally karrierbe kezd

-

Max Verstappen, az F1-ben tavaly világbajnoki címet szerző holland versenyző, édesapja, Jos Verstappen rajthoz áll a belga rally bajnokságban, majd a WRC-ben való indulást is tervezi.

Jos Verstappen, a korábbi F1-es versenyző és a tavalyi világbajnok, Max Verstappen édesapja február 26-án indul a belga Rally Van Haspengouw versenyen, ami egyben debütáló versenye is lesz a rallysportban.

Verstappen Citroën C3 Rally2-es autóját a DG Sport csapata fogja felkészíteni a belga bajnokság futamára, amivel majd a bajnokság második versenyén, a Dél-Belga Rallyn is rajthoz áll március 19-én.

Jos Verstappen navigátora Kris Botson lesz, aki a kilencvenes évek állandó navigátora volt a belga bajnokságnak.

„A rallyversenyzés egy olyan dolog, amit tapasztalat útján csinálsz és fejlesztesz – mondta Jos Verstappen a Dirtfishnek. — Ennek a tapasztalatnak a megszerzése lesz az igazán nagy kihívás. A rallyt semmihez sem tudom hasonlítani, amivel versenyzői pályafutásom alatt találkoztam. Minden új lesz számomra: az autó, a munkamódszerek, a gyorsaság, az itiner készítés, a folyamatos információk vezetés közben, és az összes szakasz megismerése. Csak kevés idő, vagy egyáltalán nem lesz mód egy pálya megismerésére, mégis azonnal tempósan kell menni, ráadásul mindezt úgy, hogy nem szabad különösen nagy kockázatot vállalni. Összességében ez egy óriási kihívás lesz, és egyáltalán nem hiszem, hogy könnyű lesz a csúcsra érni. Rajtam azonban nem fog múlni, mindent megteszek, elsődlegesen azonban a tapasztalatszerzés a legfontosabb. Jól szeretném érezni magam a Citroënben és a versenyen is.”

A Belga Rally Bajnokság szervezőjétől a Dirtfish megtudta, Jos Verstappen a belga versenyek mellett WRC futamokon is szeretne indulni.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss