2024. április 25. 15:16

KezdőlapNE VEDD EL17 Lada a Metal Race-en

17 Lada a Metal Race-en

-

Remek versennyel vette kezdetét a Metal Race Kupa a RabócsiRingen. Március 15-én 35 versenyző, köztük 17 ladás mérhette össze tudását.

A korai szezon eleji időpont ellenére, 35 pilóta mérte össze tudását az időmérős körversenyen, mely a legnagyobb nyomvonalú pályán zajlott számos kategóriában, külön értékelve a Slick gumival versenyzőket – áll a RabócsiRing közleményében.

A legnépszerűbb kategóriák természetesen most is a LADA kategóriák voltak ahol 17 Ladás küzdött meg egymással és a stopperrel.

Itt nem csupán a gyorsaság számított hiszen a közönség a belépőjegy mellé kapott szavazólappal, kinyilváníthatta véleményét is a leglátványosabb Ladás pilótáról, oda ítélve a Közönségdíjat a „showman” pilóta számára, sőt egy szerencsés szavazó még ajándékkal is gazdagodhatott a nap végén.

A megtett kilométerre ezúttal sem lehetett panasz, hiszen a szervezők az alapból kiírt 3×4 körön felül, ezúttal is egy 60 perces edzéssel kedveskedtek a nevezőknek, ahol lehetőség volt többször is rajthoz állni, tesztelni, autóztatni is.

Fotó: BL Sportfotó // Rabócsiring

A nap folyamán a közönség egy pillanatra sem unatkozott hiszen a versenyt az amatőr rallycross összecsapások fűszerezték meg, ahol olyan nagy nevek is rajthoz álltak mint a Zentai testvérek a közönségkedvenc Ford versenyautóikkal akik meghonosították a driftcross fogalmát.

Nagy sikert arattak a nemrégiben hadrendbe állított vadonatúj bérelhető gokartok is, amelyeket nem csupán megtekinthetett a nagyérdemű, de kicsik és nagyok akár bele is ülhettek, fotózkodhattak bennük sőt a RabócsiRing derék sportbíró még egy bemutató kört is tartottak ízelítőül.

Fotó: BL Sportfotó // Rabócsiring

Mint az ismeretes idén már bajnokság formájában zajlik a sorozat, így a nap végén díjazott pilóták, már bajnoki pontokat is zsákmányoltak. Nem késő azonban még becsatlakozni a sorozatba a következő fordulóban, hiszen rallycrossos mintára minden pilóta egy versenyt eldobhat az értékelésből, így továbbra is mindenkinek megvan az esélye hogy az első alkalommal kiírt Metal Race Amatőr Körverseny első bajnokává váljon!

Összességében egy remek versennyel indult tehát a Metal Race sorozat, ami legközelebb június 6-án folytatódik a második fordulóval ahol a rendezők újból szeretettel várnak majd mindenkit egy hangulatos autózásra!

Friss