2024. április 27. 00:20

KezdőlapNE VEDD ELJön a magyar bajnokok tornája

Jön a magyar bajnokok tornája

-

Különleges meglepetéssel készül a RabócsiRing húsvét hétfőre. A Legendák Tornája rendezvényen, a rally, a rallycross, a drift és a különböző pályaversenyek legendás magyar képviselői mérik össze tudásukat, a rally-Eb-ről is jól ismert szinkronpályán. 

Az elmúlt húsz évben megszokhattuk, hogy igyekezni kell a locsolkodással, mert húsvét hétfőn ünnepi rallycross versenyt rendeznek a RabócsiRingen. A rallycross verseny idén sem marad el, csak szombat–vasárnapra költözik, hétfőn pedig a magyar autósport húsz legendás alakja veheti birtokba a pályát és mérheti össze tudását, gokarttal, drift- és rallyautóval, egy szinkronpályás versenyen.  

„Április 18-án, egy óriási show-val szeretnénk megünnepelni, hogy két év után végre visszatérhet az autósport a normális kerékvágásba, egyben szeretnénk felhasználni az alkalmat, hogy az ukrajnai háborúban nehéz helyzetben kerültek javára gyűjtést szervezzünk“ – mondta Rabócsi Tibor, a RabócsiRing tulajdonosa. 

„A szinkronpálya adott az Európa-bajnokságról, és arra gondoltunk, hogy itt most megmutathatják a különböző szakágak versenyzői, ki a legjobb. 

A technikát mi biztosítjuk, gokarttal, drift- és rallyautóval kell majd megmérkőzni. Természetesen a driftautóval driftelni kell, és pontozó bírók fogják eldönteni, ki volt a legjobb. 

Húsz nagyon neves magyar versenyzőt szeretnénk meghívni, akikkel az egyeztetés még tart. Többen jelezték, hogy örömmel vesznek részt ezen a hagyományteremtő rendezvényen. 

Vannak még páran, akik próbálják szabaddá tenni magukat. Egyelőre nem árulnék el neveket, de biztos vagyok benne, hogy minden magyar autósport szurkolónak fel fog csillanni a szeme. 

Hétfőn délelőtt minden résztvevő kap egy ismerkedési lehetőséget, ami után következnek a selejtezők. A legjobb 16 jut tovább, akik kieséses alapon mérkőznek meg egymással. 

Az biztos, hogy a top 4-ben már csak rallyautókkal fognak egymás ellen versenyezni. A győztes pedig egy vándordíjat kap, amelyet természetesen a következő évben megpróbálhat megvédeni.

A díjkiosztón szeretnénk átadni a RabócsiRing adományát az ukrajnai rászorulók számára, amelyhez bárki csatlakozhat. 

Mindenkit várunk április 16-17-én a szezonnyitó rallycross futamra, ami magyar bajnoki és CEZ-futam is lesz egyben, és 18-án húsvét hétfőn, a Legendák Tornájára.“

Friss