2024. április 26. 19:36

KezdőlapNE VEDD ELGryazin nyert a havazás által nehezített szlovén szezonnyitón 

Gryazin nyert a havazás által nehezített szlovén szezonnyitón 

-

Nikolay Gryazin végig vezetve nyerte a Szlovén Rally Bajnokság szezonnyitóját, melyen három szakaszt is törölni kellett az extrém időjárás miatt. 

Pénteken és szombaton rendezték a Vipavska Rallyt, mely eredetileg tíz aszfaltos szakaszon át tartott volna, azonban szombaton havazás miatt három szakaszt is törölni kellett, így a 96,05 km-es versenytáv 34,8 km-rel rövidült. 

A Horvát Rallyra készülő Nikolay Gryazin és Konstantin Aleksandrov kettős rajt-cél győzelmet aratott a rendezvényen Skoda Fabia Rally2 evóval és végül 33,9 másodperccel előzte meg a cseh fordos Erik Cais-Petr Tesinsky kettőst.

A verseny harmadik helyét az észt Robert Virves és Aleks Lesk szerezte meg Rally3-as Forddal, akik az utolsó megtartott szakaszon még szakaszgyőzelmet is el tudtak érni. 

A legjobb szlovén versenyzők Rok Turk és Blanka Kacin lettek Rally2-es Hyundaijal, akik 33,4 másodperccel zártak az előttük végző észt kettős mögött, míg Gryazinéktól 2:04,9 perccel maradtak el. 

A szlovén értékelés második helyét Turk mögött a Marko Grossi-Tara Berlot páros szerezte meg R5-ös Hyundaijal 1:37,4 perc hátránnyal, míg a harmadik a Darko Peljhan-Matej Car kettős lett Volkswagen Polo RN4-gyel további 30.4 másodperc hátránnyal. 

Az amerikai Sean Johnston-Alexander Kihurani páros, akik a WRC2-es szezonra készülnek, a negyedik szakaszon baleset miatt kiestek a versenyből. 

A hét futamos szlovén szezon május végén a Velenje Rallyval folytatódik, mely a szeptemberi Nova Gorica Rallyhoz hasonlóan Mitropa Kupa verseny is lesz. 

Friss