2024. április 25. 13:20

KezdőlapWRCKét magyar páros a Horvát Rallyn 

Két magyar páros a Horvát Rallyn 

-

Megjelent a Horvát Rally nevezési listája, melyen a László Zoltán–Kürti Tamás és a Bútor Róbert–Tagai Róbert kettősök is rajthoz állnak. 

Összesen 66 nevezés érkezett a Rally Világbajnokság harmadik futamára, a Horvát Rallyra, köztük 11 páros Rally1-es autóval áll rajthoz. 

Az aszfaltos verseny első napján a finn Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen fog elsőként rajtolni a Toyotával, majd a Hyundai belga versenyzői, Thierry Neuville és Martijn Wydaeghe, az M-Sport brit-svéd kettőse, Gus Greensmith és Jonas Andersson, majd a japán-ír toyotás Takamoto Katsuta-Aaron Johnston következik. 

Az ötödik rajthelyen az ír, fordos Craig Breen–Paul Nagle indulhat, akiket a finn toyotás Esapekka lappi-Janne Ferm kettős, a svéd-brit Oliver Solberg–Elliott Edmondson, az észt Ott Tänak–Martin Jarveoja kettősök egyaránt Hyundaijal, a brit Elfyn Evans-Scott Martin Toyotával, majd a két francia fordos kettős, Adrien Fourmaux és Alexandre Coria, valamint Pierre-Louis Loubet és Vincent Landais követ. 

A versenyen rajthoz áll két magyar páros is, László Zoltán és Kürti Tamás a Rally3-as Forddal a WRC3 Open mezőnyében pontokért is harcolhat, míg Bútor Róbert és Tagai Róbert Peugeot 208 Rally4-gyel indul. 

A Horvát Rallyn április 21-24. között 20 gyorsasági szakaszt rendeznek, a versenytáv pedig 291 km lesz. 

2021-ben Sébastien Ogier és Julien Ingrassia szerezte meg a győzelmet Toyotával, csapattársa, Elfyn Evans és a hyundaios Thierry Neuville előtt. 

Friss