2024. április 25. 22:14

KezdőlapNE VEDD ELKlausz 50 ponttal vezeti a Mitropa Kupát 

Klausz 50 ponttal vezeti a Mitropa Kupát 

-

Klausz Kristóf két győzelmével 50 pont előnyre tett szert a Mitropa Kupában, míg navigátora, Csányi Botond 24 ponttal vezet a navigátorok bajnokságában. 

Klausz Kristóf és Csányi Botond az osztrák Rebenland Rallyn és a Lavanttal Rallyn is megnyerte a Mitropa Rally értékelését. 

A már megjelent friss bajnoki állás alapján Klausz Kristóf így 50 pont előnnyel vezeti a pilóták bajnokságát Julian Wagner, Hermann Gassner és René Noller előtt, akik azonos pontszámot gyűjtöttek eddig. 

A további magyar versenyzők közül László Zoltán a hetedik, László Martin a 15., Kovács Zsolt a 16. Helyet foglalja el. 

A navigátorok versenyét Csányi Botond 24 pont előnnyel vezeti Hanna Ortlender és 42 ponttal Karin Thannhauser előtt. Balázs Zsolt az ötödik, Berendi Dávid a hetedik helyen áll. 

A Mitropa Rally Club bajnokságában Martin Kainz áll az élen, míg Schuck János 22 pont hátránnyal a harmadik, Gyarmati Ariel 31 pont hátránnyal a negyedik, Pazsitka István a hetedik. 

A navigátorok között Günter Brandl áll az élen 14 pont előnnyel Gonda Dániel előtt, míg Kocsis György 25 pont hátránnyal a harmadik, Taky Zoltán pedig a hatodik. 

A két osztrák versenyt követően a horvát Opatija Rallyn folytatódik a szezon, amit a szlovén Velenje Rally és a Mecsek Rally követ a kilenc futamból álló szezon során. 

Friss