2024. április 25. 20:10

KezdőlapNE VEDD ELTurán nyerte a Legendák Tornáját

Turán nyerte a Legendák Tornáját

-

Igen szoros versenyben Turán Frigyes nyerte a Legendák Tornáját, így egy éven keresztül ő lehet a vándorserleg büszke tulajdonosa. A döntőben ugyan Kiss Norbert ért elsőnek célba, de bóját döntött, emiatt pedig öt másodperc büntetést kapott, amivel a második helyen végzett. A bronzmeccset Turi Tamás nyerte Talmácsi Gábor ellen.

Délután négy órakor a legjobb nyolc versenyző összecsapásával folytatódott a Legendák Tornája, amelynek a 18-as selejtezője is parázs csatákat hozott. Az időjárás egyre kegyesebb lett a szurkolókhoz, a hideget némi napsütés ellensúlyozta.

Az első kieső már az első futamon megvolt, amikor Benik Balázs pályát tévesztett, ezért 30 másodperces büntetést kapott.

A legjobb időt Turán Frigyes autózta, aki mögé Kiss Norbert zárkózott fel a harmadik helyre. Őket követte Turi Tamás és Talmácsi Gábor.

Fotó: Gyenes Attila // RabócsiRing

Csakhogy Csomós Mixit a háromhengerező Suzuki hátráltatta, Hadik András pedig elvesztette a jobb hátsó kerekét, ezért ők egy pótfutamon mérkőzhettek meg egymással.

A tavalyi Országos Rallybajnokság első és második helyezettjének külön csatáját Csomós nyerte, de mind a ketten top 4-es időt autóztak, így elvileg tovább jutottak. Ám hamarosan kiderült, hogy mindketten bóját ütöttek, így öt másodperc büntetést kaptak.

Az elődöntőben az egyik ágon Turán Frigyes és Talmácsi Gábor kerültek össze. Bár Talma nagyon szép íveket rajzolt, Turán volt a gyorsabb. A másik ágon Kiss Norbi nem sok esélyt adott Turi Tamásnak.

Fotó: Gyenes Attila // RabócsiRing

A bronzmeccsen Turi Tamás és Talmácsi Gábor nagyon szoros meccset vívtak, Turi igen látványosan vette az utolsó két kanyart és egy kicsivel több, mint orrhosszal nyert.

„Sokat bakiztam, de legalább dobogón állok” – nyilatkozta Turi a célban.

„A titkos célom az volt, hogy a top 4-ben végezzek – mondta Talma, aki hozzátette, hogy a levezetőkörben próbálta ki először a bal láb féket, amivel jövőre még gyorsulhat.

A döntőben még szorosabb csata folyt Kiss Norbi és Turán Frigyes között. A célvonalon Kiss Norbi ért ugyan át elsőnek, de mivel bóját döntött, Turán nyerte a Legendák Tornáját.

„Gratulálok Fricinek, nyertem, de bóját döntöttem, így biztosan második lettem” – mondta Kiss Norbi a célban. Az addig őt ünneplő közönség is tőle tudhatta meg a végeredményt.

„Nagyon jó verseny, fair küzdelem volt, köszönöm, hogy itt lehettem” – foglalta össze Turán Frigyes, a 2022-es Legendák Tornája győztese.

Részletes eredménylista itt található

Friss