2024. április 20. 12:58

KezdőlapNE VEDD ELLoeb nem nyert, deee...

Loeb nem nyert, deee…

-

Szinte már az a szenzáció Sébastien Loeb körül, ha nem nyer. A DTM szezonnyitóján, a portugáliai Algrave-ban beugróként egy 16. és egy 18. helyezést szerzett az AF Corse által felkészített Ferrari 488 GT3 evóval, ami első hallásra nem tűnik nagy eredménynek, mégis megsüvegelendő. 

Igazán kemény feladatra vállalkozott Sébastien Loeb, amikor elfogadta a Red Bull meghívását a DTM szezonnyitó futamára, ahol az Alpha Tauri dizájnú autóban helyettesíthette a hétvégén a monacói Forma–E futamon szereplő Nick Cassidyt.

A meghívás része volt, egy teszt Hockenheimben és Spában, valamint mivel Loeb még soha sem indult Algrave-ban, a héten kapott egy privát tesztnapot, hogy megszokhassa a pályát.

Ennek ellenére egy olyan 30 fős GT3-as mezőnyben kellett teljesítenie, ahol rajta kívül mindenki hatalmas tapasztalattal rendelkezik. Loeb 2013-ban ugyan lehúzott egy szezont az FIA GT-bajnokságban – nem is rosszul – és 2015-ben is indult két futamon a Porsche Super Kupában, de ennek utóbbinak is van már vagy hét éve.

Loeb
Fotó: Julian Kroehl / Red Bull Content Pool

Ehhez képest nem szerepelt rosszul. Az első időmérőn a 21. helyet szerezte meg és a versenyen 16. lett, míg a második futamon a 27. helyről indulva végzett a 18.-on.

Vagyis mind a kétszer sikerült pozíciót javítania, igaz, a második futamon a rajtbaleset is a kezére játszott, ahol öt autót is megelőzött.

„Jót vívtunk, de nem vagyok elégedett az eredménnyel, mert tudom, hogy a kvalifikáción sokkal jobbat tudtam volna nyújtani – mondta Loeb. – Ha a 27. helyről indulsz, nehéz valami szépet csinálni a végén. Hiányzott egy kis felkészülés azokhoz a srácokhoz képest, akik egész évben ezt csinálják, de jól éreztem magam, élveztem az autót és a futamokat. A csapat jó munkát végez, és örültem, hogy csatlakozhattam hozzájuk.”

Loeb további DTM-szerepléséről egyelőre nincs hír, ő maga is úgy nyilatkozott, hogy ha újra meghívást kap, szívesen megy, de még nem tárgyaltak róla.

A Loeb szurkolóknak azonban nem kell sokáig várni kedvencükre, hiszen a Portugál Rally vb-futamon újra láthatjuk a Ford Puma Rally1-esben. Ráadásul itt lesz a versenyen Sébastien Ogier is, akivel a Monte-Carlo Rallyn vívtak ádáz csatát a győzelemért. Most kiderül, hogy melyik Sébastien jobb murván.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss