2024. április 26. 13:25

KezdőlapWRCKiderült hol tér vissza Loeb a WRC mezőnybe 

Kiderült hol tér vissza Loeb a WRC mezőnybe 

-

A Monte-Carlo Rallyn aratott fantasztikus győzelem után a kilencszeres rally világbajnok Sébastien Loeb rajthoz áll a Portugál Rallyn is az M-Sport csapatában. 

Az M-Sport bejelentette, hogy a Monte-Carlo Rally után a Portugál Rallyn, a Rally Világbajnokság negyedik helyén tér vissza Sébastien Loeb. 

A francia legenda a Monte-Carlo Rallyn szenzációs teljesítménnyel győzelemre vezette az M-Spoirt csapatát a Ford Puma Rally1 debütáló versenyén. Loeb összesen hat szakaszgyőzelmet aratott a Montén, és az utolsó szakaszokon sikerült megelőznie a defektet összeszedő toyotás Sébastien Ogier-t. 

Felsorolni is nehéz, hogy Loeb hány sorozatban és futamon indul, illetve indult már idén, azonban így is jut ideje a WRC futamokon való indulásra is, navigátorával a matematika tanárnő, Isabelle Galmiche-vel. 

A kilencszeres rally világbajnok indulásával összesen öt Puma Rally1-es autót indít az M-Sport Portugáliában, ahol a Rally Világbajnokság 50. születésnapját is fogják ünnepelni, így még nagyobb öröm, hogy a rallysport legeredményesebb versenyzője is rajthoz áll a murvás versenyen. 

“Az egyik legjobb emlékem, amikor a Ford Puma Rally1-et vezethettem és sikerült megnyernem a Monte-Carlo Rallyt – mondta Sébastien Loeb. – Az M-Sport csapata nagyszerűen dolgozott és azonnal minden problémát megoldott azon a versenyen. Így sikerült megszereznünk 80. WRC futamgyőzelmünket. Egy nagyszerű csapatban, egy nagyszerű autóval hihetetlen győzelmet arattunk a szezonnyitón.” 

Loeb jól ismeri a portugál szakaszokat is. 

“A Portugál Rally idején éppen üres hely volt a naptáramban – mondta a kilencszeres rally világbajnok. – 2019-ben már indultam az idei portugál szakaszokon, így tudom, hogy miként érhetünk el ott is sikert. Ezért is választottam idei második WRC futamomnak Portugáliát. A másik érv a verseny mellett a murvás szakaszok voltak, mert szerettem volna az autót ezen a felületen is kipróbálni.” 

Friss