2024. április 26. 02:22

KezdőlapNE VEDD ELOsváth: Kanyarvadászat Szlovéniában

Osváth: Kanyarvadászat Szlovéniában

-

A 37. AMTK Rally Velenjen folytatja a külföldi portyáját Osváth Péter és Papp Tamás. A Skoda Fabia Rally2-vel versenyző páros a legutóbbi ezüst ellenére sem támaszt komoly elvárást magával szemben, mert akár csak Opatiján, úgy a szlovén pályákon is minden teljesen új lesz számukra.

A fiúk a Mitropa Kupába neveztek, a mércét pedig a sokszoros szlovén bajnok, Rok Turk jelenthetné számukra, bár Papp Tomi szerint egyáltalán nem kell felvenniük a kesztyűt a helyi menővel.

„Nincs elvárás magunkkal szemben. Nyilván nézni fogjuk Rock Turk eredményeit. Persze tájékozódsz, hogy ki milyen szinten van, de inkább magunk felé lenne egy jó visszacsatolás, ha közel tudnánk hozzá autózni. Ha megcsipegetnénk az szuper lenne, mert mégis csak otthon van, ismeri a pályákat, a környezetet, mindent, de ha nem, akkor sem történik semmi. Nincs rajtunk nyomás, igaz titkon ott van az emberben, hogy jó lenne ismét egy erős eredményt hozni, de, ha 20.-ak leszünk, akkor sem történik tragédia. Full idegen minden és nem azért megyünk, hogy megmutassuk a világnak, hanem azért, hogy valami új dolgot is megtapasztaljunk.”

„Egy-két belsőkamerás felvételt már megnéztünk, illetve beszéltem Kondella Petivel – ők tavaly indultak -, tőle tudom, hogy az ottani pályák teljesen mások, mint a magyarok: kanyar-kanyar hátán és nincs végsebesség. Ritka, hogy a bal2, jobb3-akat megtörje 100 méter egyenes. Pont ezért 3 tréningből, ilyen pályákon megverni egy helyi versenyzőt, nem reális elvárás. Majd meglátjuk, de ha esni fog – már pedig azt mutatja az előrejelzés -, akkor még kevesebb esélyünk lesz.”

A verseny péntek délután veszi kezdetét az első szakasszal, majd a hivatalos rajtceremóniát követően este még egyszer teljesíteni kell a nyitó, 11.5 km-es gyorsaságit. Szombaton pedig 4 pályán összesen 10 alkalommal megy majd a mezőny. Figyelemreméltó még, hogy 288 kilométer a verseny össztávja, amiből a gyorsasági-etap arány 106-182, ami kifejezetten kecsegtető a résztvevők számára.

Vörös Gergő

 

Friss