KezdőlapNE VEDD ELFekete László dobogón a Velenje Rallyn 

Fekete László dobogón a Velenje Rallyn 

-

Ifjabb Fekete László és Begala Tamás a második helyen fejezte be a Mitropa Kupa szlovén futamát, a Velenje Rallyt, melyet Albert von Thurn und Taxis nyert meg. 

A Mitropa Kupa negyedik futamán, a szlovén Velenje Rallyn 12 szakasz és 106,55 km verseny táv várt két nap alatt az indulókra. 

A verseny abszolút értékelését a szlovén Rok Turk és Blanka Kacin végig vezetve, 12 szakaszból 10-et megnyerve nyert 22,9 másodperccel az Albert von Thurn und Taxis-Bernhard Ettel kettős előtt. 

A német-osztrák kettős ugyancsak végig vezetve gyűjtötte be a Mitropa Kupa értékelés győzelmét. 

A második helyért pedig az Osváth Péter–Papp Tamás és az ifjabb Fekete László-Begala Tamás kettősök harcoltak. A csatában előbb Osiék tudtak picivel gyorsabbak lenni, majd az első nap utolsó szakaszától Feketéék kerültek előrébb. A tizedekre menő harc a verseny nyolcadik szakaszán dőlt el, amikor Osváthék baleset miatt kiállni kényszerültek, innentől pedig szinte csak célba kellett érniük Feketééknek, hogy megszerezzék a Mitropa Kupa második és a verseny harmadik helyét. Ezt végül sikerült is elérniük. 

A további magyar indulók közül még a Gyarmati Ariel–Kocsis György kettősnek sikerült az abszolút 10-ben zárniuk, akik a hetedik hely mellett a Mitropa Club értékelés győzelmét is megszerezték. 

A Mitropa Kupa következő versenye már a Mecsek Rally lesz egy hónap múlva, ahol remélhetőleg több Mitropa Kupában érdekelt külföldi versenyző áll rajthoz, mint tavaly.  


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss