2024. április 16. 11:42

KezdőlapNE VEDD ELRally Családi Nap Hosszúhetényben

Rally Családi Nap Hosszúhetényben

-

Két héttel a Mecsek Rally előtt – június 11-én – Rally Családi Napot szerveznek Hosszúhetényben, ahol a rallyautókat közelről is meg lehet csodálni, akár be is lehet ülni és a versenyzőkkel is lehet személyesen találkozni. A rendezvényt alapvetően a gyerekeknek szánták, de nem titkolt cél az sem, hogy Hosszúhetény lakosságával is közelebbről megismertessék a rallyt, így amikor a Mecsek Rally gyorsaságija a falu határából rajtol, már ismerősként tekinthetnek a rallysokra. 

„Édesapám autófényező volt, sok versenyautó készült a műhelyünkben gyerekkoromban, kezdi a történetet Köbli Károly. – Amikor megfordultak az udvarunkban, akkor én is beleülhettem a versenyautókba. Amikor pedig kimentünk versenyt nézni, büszkén mondtam, hogy én ebben az autóban ültem. Arra gondoltam, hogy nem adatik meg minden gyereknek, hogy ilyen élményben részesüljön, ezért miért ne mutatnánk meg a versenyautókat két héttel a Mecsek Rally előtt a fiataloknak. 

Hosszúhetény polgármestere, Csörnyei László azonnal a kezdeményezés mellé állt, megkaptuk a sportpálya melletti parkolót, kapunk sörpadokat és nagyon sok segítséget a szervezésben. Kreatív foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, lerajzolhatják a kedvenc versenyautójukat színezhetnek és az eseményhez illő gyerek tetoválás is lesz.

Emellett a kisebbeknek ugráló vár biztosítja még a szórakozást és természetesen a sok-sok versenyautó, amikbe be lehet ülni, a végén kétszáz métert visszük is a nyertes gyerekeket. A szülőket a hideg csapolt sör és egyéb finomságok várják a büfében. Gyenis Niki készíti a képeket a gyerekekről, Keleti Pityuka lesz a speaker. Tavasz vendéglő biztosítja a szendvicset és az italt, a Tuti falatozó pedig a fagyit.

Fotó: Rally Családi Nap

Az a cél, hogy amikor kijönnek a Mecsek Rallyt megnézni, akkor azt mondhassák, hogy én abban az autóban ültem.“

Az ember azt gondolná, hogy nehéz a versenyzőket rávenni, hogy a két rally között kimozduljanak, de nem. 

„Engem lepett meg a legjobban, hogy akit felhívtam és meghallotta, hogy a gyerekeknek szervezzük a programot, azonnal igent mondott. Van, akinek már más programja volt szombatra, de az autóját elküldi a szerviz csapatával. 

Nonprofit a szervezés, mindenki beleteszi, amit tud a versenyzők hoznak valami ajándékot is a gyerekeknek. Akivel eddig beszéltem, mindenki teljesen be van lelkesedve.

Hat óráig tart a program, utána a versenyzőkkel, kiállítókkal tartunk egy zártkörű vacsorát, ahol lehet egy kicsit bandázni.“

A Hosszúhetényi Rally Családi Napon kiállított autók

Hyundai I20 N R2 – Kovács Antal
Skoda Fabia R2 – Tóth Tibor
Porsche 911 SC – Andreas Melth
Mitsubishi Lancer Evo IX – Szvatek Zsolt
Mitsubishi Lancer Evo IX – Sághi László
Mitsubishi Galant VR4 RS – Fehérvári Csaba
Lancia Delta HF Integrale – Notheisz Attila
Fiat 131 Racing – Balogh Sándor
Honda Civic Type-R R3 – Neukirchner András
Lada VFTS – Merencsics Árpád
Lada VFTS – Bajusz Krisztián
Lada 2101 – Geiger Máté
Lada 2101 Gruppe 2 – Heil Róbert
Lada 21011 – Kiss Balázs
Suzuki Ignis S 1600 – Fodor Márton
Ford Escort Mk II – Ráti Gergő
Skoda Felicia kit car – Köbli Károly
Skoda Favorit Gr A – Novák Tamás
Audi S2 – Keszler Mátyás
Trabant 601 – Merencsics Árpád
Trabant 601 – Temesi Roland
Trabant 601 – Nagy Balázs


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss