2024. április 23. 20:40

KezdőlapORBKovács Antal: Elérkezett a váltás ideje

Kovács Antal: Elérkezett a váltás ideje

-

Kovács Antal és Istovics Gergő neve szinte már összeforrt az évek alatt a Ford Fiesta R5-tel, azonban az ősszel úgy döntöttek, hogy eladják az autót és egy újabb technikára váltanak.

“2015 óta nyúztuk már egymást a Forddal, 7 szezonon keresztül – mondta Kovács Antal a Rally Cafe.hu-nak. “Nagyon szerettük, de az elmúlt években már ereztük, hogy hátrányban vagyunk az újabb fejlesztésű autókkal szemben, főleg motorerő és fék terén. Így barmennyire is szerettük megváltunk tőle. Közel 100 versenyt mentünk vele, 8 abszolút győzelmet és sok kategória első helyet értünk el együtt.”

A kaposvári páros egy vadonatúj Hyundai i20 N Rally2-es autóval folytatja karrierjét.

Kovács
Fotó: Sári Péter #Rallyhearthu

“A Hyundai mellett döntöttünk mivel ez a legújabb fejlesztésű R5-ös autó és az Európai Unióban van a Hyundai központja, így könnyebb hozzájutni az alkatrészekhez. A Brexit miatt nehézkessé kezdett válni a Ford karbantartása. A Hyundai nagyon szuper autó, várakozáson felüli. Érződik az a 8 év fejlesztésbeli különbség a Fordhoz képest. Mindenben egy kicsit jobb, mint amilyen a Fiesta volt, így gyorsabb is.”

Az Eger Rally Just4Fun kategóriájában már éles körülmények között is tesztelték az autót.

“Egerben versenykörülmények közt is kipróbáltuk az i20-at. Nagyon jól vizsgázott, jó beállításokat találtunk. Egy defektet a gyorsaságin kicseréltünk, ráadásul keresztkulccsal, igy ott majd 8 perc hátrányt szedtünk össze. Mivel tét nélküli verseny volt ez számunkra, inkább megálltam és kicseréltük a defektes kereket. Ezt leszámítva az összes szakaszt megnyertük.”

Hétvégén pedig már bajnoki pontokat is szeretnének szerezni a Hyundaijal.

Kovács
Fotó: Sári Péter #Rallyhearthu

“Idén szeretnénk a horvát és a magyar bajnokság versenyein is indulni. Most hétvégén megyünk az Opatija Rallyra. Horvátországban még csak egy verseny volt, azt kellett kihagynunk autóhiány miatt, míg itthon sajnos már kettőt. Mivel a következő két horvát verseny azonos hétvégén lesz a Dunakanyar és a Mecsek Rallyval, az opatijai eredmény dönti el, hogy a horvát vagy a magyar bajnokságot preferáljuk majd. Azokon a versenyeken, amik nem ütik egymást mindkét bajnokságban indulni fogunk.”

Friss