2024. március 28. 21:37

KezdőlapORBJönnek a két napos Rally1-es versenyek?

Jönnek a két napos Rally1-es versenyek?

-

A Salgó Rally és a Boldogkő Rally után a Dunakanyar Rally alkalmával elérkezünk az első 2022-es, két napos Rally1-es versenyhez. 

Az ugyancsak egy napos Salgó Rallyt és Boldogkő Rallyt követően a Rally1 Bajnokság harmadik futamát már két nap alatt fogják lebonyolítani a Dunakanyar Rallyn május 27-29. között. 

Az időtartam bár tehát nagyobb lesz az idei két versenynél, ugyanakkor a 113,8 km-es versenytáv csupán a Salgó Rally 104,1 km-es távjánál nagyobb, a Boldogkői 122,19 km-től azonban elmarad. 

A Dunakanyar Rally május 28-án, szombaton délután kezdődik és az első napon egy 11,75 km-es és egy 6,8 km-es szakaszt kell kétszer teljesíteni a mezőnynek. A második napon egy 8,25, egy 8,35 és egy 11,75 km-es pálya szerepel ugyancsak kétszer a programban, így összesen 10 szakasz vár a verseny mezőnyére. 

Érdekesség, hogy a bajnokság eddigi két futamán ugyanaz az eredmény született, ami az abszolút első három helyezettet illeti, Mads Ostberg és Patrik Barth az első, Vincze Ferenc és Németh Gergely a második, míg Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt pedig a harmadik helyen zárt. 

Lehet, éppen a Dunakanyar Rallyn fog borulni az eddigi papírforma?

A Rally1-es bajnokság negyedik futama, a Mecsek Rally, mely egyben Mitropa Kupa és Historic Eb-futam is lesz, ugyancsak két napos rendezvény lesz júniusban.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss