2023. június 08. 01:42
KezdőlapNE VEDD ELÉjjel a csapat, nappal Kiss Norbi tett csodát a Hungaroringen

Éjjel a csapat, nappal Kiss Norbi tett csodát a Hungaroringen

-

Szombaton este még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán megjavítható-e Kiss Norbi versenykamionja. Azok után, hogy a Révész Racing pilótája megnyerte az első versenyt, a második rémálomszerű volt. A rajt utáni első kanyart követően többen is nekimentek, a versenygép pedig csúnyán megsérült.

A baleset során futóművek tönkrementek, a kabinon pedig hatalmas lyuk tátongott. A csapat erejét mutatja viszont, hogy a szerelők egész éjjel dolgoztak, hogy megjavítsák a kamiont. Mindez olyan jól sikerült, hogy vasárnap már ismét Kiss Norbi volt a leggyorsabb, és az első versenyt nagy fölénnyel meg is nyerte. Kiszállva az autóból több ezren ünnepelték a lelátón, ő pedig azonnal a csapatra mutatott.

„Nagyon hálás vagyok a fiúknak, mert egész éjszaka azon dolgoztak, hogy újra versenyképessé tegyék az autót. Ez sikerült, köszönet érte mindenkinek, aki ebben segített. Igazi csapatmunka volt a mostani győzelem” – mondta boldogan Kiss Norbert a verseny után.

És még nem volt vége a napnak. A második, fordított rajtrácsos verseny során a nyolcadik helyről rajtolt a Révész Racing pilótája, és szép előzések után elsőként intette le a kockás zászló.

Kiss Norbi
Fotó: Bóta Márti // Révész Racing

„A tegnapi nap úgy tűnik tanulságos volt, mert ezúttal mindenki óvatosabb volt. Nem értünk egymáshoz az előzések során, így tiszta futamom volt. Ez sokkal jobb élmény volt, mint a szombati! Nem győzöm hangsúlyozni, hogy elképesztő volt a csapat, hogy ilyen törések után is egy versenyképes gépet kaptam tőlük. Köszönöm – értékelt Kiss Norbert a verseny után.”

A hétvége után érthetően boldog volt a csapat tulajdonosa is.

„A csapat és Norbi is nagyot küzdött a hétvégén. De épp ezért választottuk őt pilótának, mert tudtuk, hogy soha nem adja fel, még akkor sem, amikor úgy tűnik, hogy vége. Sokat dolgoztak a fiúk az autón, ezért a diadalért” – mondta Révész Bálint.

A magyar pilóta így három győzelemmel zárta a Hungaroringen töltött hétvégét, és folytatta jó szereplését a kamion Európa-bajnokságban.

Friss