2024. április 15. 04:40

KezdőlapNE VEDD ELJuhász: Elfáradt az autó!

Juhász: Elfáradt az autó!

-

Új navigátor, újszerű autó, régi pályák, sikeres célba érkezés. Ez jellemzi a Juhász – Gondos ralipárost. Egy tíz gyorsot magába foglaló Mecsek Rally után kérdeztem Juhász Csaba pilótát, aki Mitsubishi EVO X-zel indult.


A tíz gyors mennyire vette ki a ti és a kocsi erejét a versenyen?
– Sajnos az autó elfáradt a végére. A nagy hőségben lett egy kis villamossági problémánk az utolsó gyorsaságin. A kijelzőnk elnémult és a motorvezérlő vész üzemmódba kapcsolt. Szerettem volna a power staget megnyomni, de ez így lehetetlen volt. Ebből fakadóan van egy kis hiányérzetem.

Majd 140 versenykilométer teljesítettél Gondos Peti navigálásával. Mennyire volt „gondos” navigátor?
– Nagyon jól tette a dolgát. Maximálisan felkészült volt, és az autóban is jó volt a hangulat.

Az első versenynapon négy gyorsot kellet minél rövidebb idő alatt, hibamentesen teljesíteni. Kétszer is mentek kategória ötödik időt a Hosszúhetény – Pécsvárad szakaszon. Ennyire jól teljesített a micu veletek?
– Mondhatjuk, hogy igen. Bár nekem nem a Hetvehely a kedvenc gyorsaságim, de ez sem volt rossz.

Másnap szintén az ötödik hely birtokosai voltak két gyorson is. Ennyire felpörögtetek az első napi eredményeteken?
– Sikerült hozzászokni az autóhoz, jobb lett a futómű és a fék. Ezt meg kellett szoknom verseny körülmények között. Sajnos nem tudtunk a verseny előtt tesztelni, ez látszott is az eredményeken.

Sajna picit lentebb kellett adni ebből az eredményből. Lassító hibák miatt begyűjtöttetek 40 másodpercet. Hogy is sikerült?
– Próbáltam egyre gyorsabban menni és felraktuk az utolsó körre a Pirelli új fejlesztésű gumijait, amik egy kicsit másképp viselkedtek fékúton. Meg is lett az eredménye.

Gondolom az ötödik hely elfogadható lett volna a verseny előtt. Miként is értékeled a versenyeteket?
– Azt azért látni kell, hogy az eleje messze volt tőlünk, de a miénk egy homológ R4-es autó, nem egy épített űrhajó. Ezért ez az eredmény belefér, de nem ez a célom, hanem hogy első legyek.

Legközelebb hol találkozunk veletek?
–  Casentino Rallyn, Toscanaban, az a következő Mitropa futam. Csütörtökón tesztelünk Kakucs Ringen. 

Együttműködő partnereinek köszöni a segítséget a Juhász-Gondos páros!

Hajósi Miklós


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss