2024. április 26. 19:52

KezdőlapNE VEDD ELMichelisz ígéri, rallyversenyző lesz – Nem viccel!

Michelisz ígéri, rallyversenyző lesz – Nem viccel!

-

Rendes, igazi rallyversenyen szeretne indulni Michelisz Norbert, aki még attól sem zárkózott el, hogy akár teljes szezont fusson az Országos Rallybajnokságban.

A HUMDA Academy sajtótájékoztatóján készítettünk hosszabb interjút Michelisz Norberttel, amelynek a végén viccelődve tettük fel neki a kérdést, mikor lesz rallyversenyző? – utalva arra, hogy hamarosan kipróbálhatja Thierry Neuville Hyundai i20 N Rally1-esét a WTCR zolderi fordulóján. De Norbi nem viccelt, sőt egész meglepő, de komoly válasszal állt elő. 

Elvileg három hét múlva Zolderben – mosolyog Norbi. – Ott lesz lehetőségem kipróbálni az új Rally1-es Hyundait.

Fotó: Austral
/ Hyundai Motorsport GmbH

Arról lehetne szó, hogy ne add vissza azonnal, hanem egy kicsit Magyarországra is elhozd?

Idén biztos, hogy nem. Annyira intenzív az idei szezonom, hogy nem látok erre lehetőséget. Az elmúlt öt évben minden évben terveztem, hogy rajthoz állok egy rallyversenyen, de mindig másképp alakult évközben, közbe jöttek dolgok és novemberre mindig úgy voltam vele, hogy inkább majd jövőre. 

Láthatunk akkor téged mondjuk egy Mecsek Rallyn? (Ami Norbinak hazai pálya.)

Szerintem igen, biztosan.

De akkor nem csak előfutóként, hanem élesben, ugye?  

Úgy, úgy, de hogy mikor, azt most nem tudom megmondani.

Motiválna egy rallyverseny? 

Nagyon. Ez nem változott az évek során. Rég óta szeretnék egyszer egy igazi rallyversenyen indulni. Ne felejtsd el, hogy nekem gyerekkoromban a rally és a rallycross volt Az Autóverseny. A mai napig nagyon szeretem őket.

Fotó: Austral / Hyundai Motorsport

Mennyire lenne nehéz feladat? 

Nem tudom… Nagyon! – nevet Norbi. – Alapvetően a rally nagyon más világ, mint amihez szoktam, nagy kihívás lenne, de nagyon érdekel.

Akár még egy teljes szezon? 

Ha úgy alakul, akkor igen. De ahhoz nagyon sok mindennek össze kellene jönni… De igen. Lehet, hogy kipróbálom, fejre állok és elmegy tőle a kedvem, de az is lehet, hogy annyira megtetszik, hogy abbahagyom a túraautózást és rallyra váltok. Vagy előbb hagyom abba a túraautózást és utána próbálom ki a rallyt. Egyelőre a rallyhoz vezető út nem tiszta, de az biztos, hogy egyszer elérkezek oda.

Fotó: Hyundai Motorsport

Akkor azt biztosra vehetjük, hogy jössz a rallyba? 

Igen, ezt megígérhetem.

Friss