2024. április 26. 09:51

KezdőlapWRCMichelisz Hyundai i20 N Rally1-ben

Michelisz Hyundai i20 N Rally1-ben

-

Autót cserél Michelisz Norbert és Thierry Neuville az ETCR zolderi futamán. Túraautó világkupa győztesünk a rally világbajnokságon szereplő Hyundai i20 N Rally1-es versenyautót próbálhatja ki, míg Thierry Neuville Norbi full elektromos Veloster N ETCR-ével tehet meg pár kört.

„Vezetni fogom a Hyundai i20 N Rally1-et!” – írta Michelisz a közösségi oldalán.

„A Hyundai rallypilótája, Thierry Neuville az én elektromos Veloster N ETCR autómat próbálja ki, én pedig az ő rallyautóját tesztelem az ETCR zolderi versenyhétvégéjén (július 8-10-én). Jó mókának ígérkezik, remélhetőleg mindketten szórakoztatni tudjuk majd a közönséget!”

A lehetőséggel kétség kívűl Michelisz jár jobban, hiszen a Hyundai i20 N Rally1 a rallyban az abszolút csúcskategóriát képviseli, míg a Veloster N ETCR inkább egy biztató kísérleti versenyautónak tekinthető.

Michelisz
Photo Frédéric Le Floch / DPPI // Hyundai Motorsport

Norbi még nem indult éles körülmények között rallyversenyen, Neuville számára viszont nem ismeretlen a túraautózás, hiszen 2019-ben kipróbálta már a német TCR bajnokságot, ahol egy Hyundai i30 N TCR-rel megnyerte az első futamot, a másodikon pedig hatodik helyet szerzett.

„A zolderi autócsere nagyon szórakoztató lesz nekem és Norbinak is, mint versenyzőknek – de a nézőknek is – nyilatkozta Neuville a Hyundai hivatalos sajtóanyagában. – Jó lesz egy új embernek megmutatni az ‘irodámat’, és látni a reakcióját a legfrissebb fejlesztésű rally autóban, miközben mi egy show-t adunk a belga rajongóknak.”

 

 

Friss