2024. március 28. 19:11

KezdőlapNE VEDD ELNeuville: Michelisz jól ment a Rally1-essel

Neuville: Michelisz jól ment a Rally1-essel

-

A belgiumi Zolderben valóra vált Michelisz Norbi régi álma: rallyautót vezethetett. Nem is akármilyet, hiszen a Hyundai csapat promóciója során Thierry Neuville idei Hyundai i20 N Rally1-esét próbálhatta ki. 

„Azóta vártam ezt a napot, amióta bejelentették – mondta Michelisz Norbi. – Számomra ez volt az első alkalom rallyautóban. Thierry mellett ülni csodálatos élmény volt. A Hyundai i20 N Rally1 fantasztikus érzés, és az ő tanácsaival sikerült elsajátítani az érzést és önbizalmat szerezni.

Nem is emlékszem, mikor éreztem magam utoljára ennyire jól. Nagy különbség van a Veloster N ETCR-hez képest; egy kicsit jobban lehet csúszni. Érzed, hogy a hibrid rendszer működik; ez egyedülálló. A teljesítmény és a gyorsulás, amit az autó nyújt, nagyszerű.

Fotó: Romain Thuillier // Hyundai Motorsport GmbH

Thierry az első pillanattól kezdve tudta, hogy mit kell tennie a Veloster N ETCR-ben; ismerte a referenciapontokat, és a ritmusa is pont megfelelő volt. Ezekkel az autókkal könnyű alábecsülni azt a sebességet, amit a kanyarokba lehet vinni. Magabiztosan kezelte az autó hátulját. Ha öt körrel többet ment volna, akkor sem vennénk észre, hogy rallyversenyző. Le voltam nyűgözve.”

Fotó: Romain Thuillier // Hyundai Motorsport GmbH

Neuville is méltatta Michelisz teljesítményét, aki szerint kiváló rallyversenyző lenne.

„Úgy gondolom, Norbi nagyon jól teljesített ahhoz képest, hogy mindössze két kör tapasztalata van WRC autóval. Azonnal jól érezte magát, ahogy én is, de ő egy profi versenyző.

Néhány apró tippel néhány kanyarban már a határ közelében voltunk. A murvás gumik kicsit megkönnyítették és élvezetesebbé tették az első tapasztalatszerzést. Az is jó volt, hogy megmutathattam neki, hogyan működik a WRC hibrid rendszere, ami teljesen új az idei évben, és különbözik a teljesen elektromos rendszertől.”

Michelisz
Fotó: Romain Thuillier // Hyundai Motorsport GmbH

Michelisz Norbert pár héttel korábban mesélt arról a Rallycafe.hu-nak, hogy a jövőben szeretne igazi rallyversenyen indulni, sőt, egy teljes magyar bajnoki szezont sem zár ki.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss