2024. április 25. 10:38

KezdőlapNE VEDD ELFinn raliversenyen debütál a volt F1-es és többszörös Le Mans győztes pilóta

Finn raliversenyen debütál a volt F1-es és többszörös Le Mans győztes pilóta

-

A 2018-2019-es szezonban a Toyotával WEC bajnoki címet szerző, háromszoros Le Mans-i 24 órás győztes és korábbi Forma-1-es versenyző, Kazuki Nakajima Finnországban debütál a raliban.

Nakajima a Williams Racing versenyzőjeként három szezont teljesített a Forma-1-ben 2007 és 2009 között, utána pedig a japán Formula Nippon sorozatban szerzett két bajnoki címet.

2012-ben csatlakozott a Toyota Racing-hez, hogy a World Endurance Championship legmagasabb kategóriájában hazája csapatának TS030 Hybrid LMP1-esét vezesse. A Toyota Racinggel 2018-ban és 2019-ben is megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, Fernando Alonso és Sébastien Buemi csapattársaként.

Sebastien Buemi, Fernando Alonso, Kazuki Nakajima
Fotó: John Rourke / AdrenalMedia.com

Toyotával kezdi ralis karrierjét az alelnök

Kazuki Nakajima a hétvégén, a Lahti Historic Rally-val közösen megrendezésre kerülő, Varaosaexpert Ralli Lahti mezőnyében mutatkozik be, egy Toyota Yaris N5-össel.

A japán pilóta a tavalyi szezon végén jelentette be, hogy visszavonul az endurance versenyzéstől, azóta pedig a Toyota Gazoo Racing európai részlegének alelnöke lett. Most először indul raliversenyen, navigátora pedig az az Aaron Johnston lesz, aki Takamoto Katsutával alkot egy párost rali-világbajnokságon.

A Varaosaexpert ralin a Toyota Gazoo Racing Next Generation nevű versenyzői akadémiájának fiatal japán pilótái, Nao Otake, Yuki Yamamoto és Hikaru Kogure is részt vesznek, de ők hárman egy Renault Clio Rally4-es autóval indulnak majd.

Friss