2024. április 26. 12:19

KezdőlapNE VEDD ELHayden Paddon Ausztráliában is megméretteti magát az év végén

Hayden Paddon Ausztráliában is megméretteti magát az év végén

-

Leadta nevezését a november végi Coffs Coast Rallyra Hayden Paddon.

Az új-zélandi megszokott navigátorával, John Kennarddal indul majd a versenyen, amely az ázsiai és az ausztrál bajnokság zárófordulója is lesz egyben.

A 2016-os Argentin Rally győztesének sűrű programja volt idén, amelynek fénypontja a rali-világbajnokságba való visszatérése volt.

Bár Paddon az Észt Rally első délelőttjét tudta csak teljesíteni, mielőtt pozitív lett volna a COVID-19 tesztje, a Finn Rallyn WRC2-ben dobogós helyezést ért el, miután a finn páros, Teemu Suninen és Mikko Markkula a verseny után büntetést kapott.

Hayden Paddon
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Az ötszörös új-zélandi ralibajnok a WRC és ERC szereplések mellett hazája bajnokságában is rajthoz állt az idei évben, és jelenleg három győzelemmel a pontverseny élén áll.

A Coffs Coast Rallyn való szereplése előtt Paddon részt vesz a walesi Rali Ceredigionon, valamint a Rally Új-Zélandon is, ahol a kétszeres Supercars bajnok Shane van Gisbergen és az ausztrál ralibajnok Harry Bates ellenfele lesz a WRC2-ben.

Nem lesz idegen a terep

Paddon jól ismeri az új-dél-walesi viszonyokat, hiszen 2011 és 2018 között hét Ausztrál Rallyn indult, ebből hat alkalommal végzett az első 10-ben, 2017-ben és 2018-ban pedig a dobogóra állhatott.

Mindig is élveztem a Coffs Coast útjait, mindig is ez volt az egyik kedvenc WRC-fordulóm” – mondta Paddon.

Versenyzői szempontból elég kellemes és nyugodt hangulata van a ralinak, a helyi közösség a rali mögé áll és támogat minket, így mindig is élveztük.

Nyilvánvaló, hogy lesz néhány apró különbség, de elég jó elképzelésünk van arról, hogy mire számíthatunk, és tudjuk, hogy az időjárás nagy szerepet játszik. Ha száraz az idő, akkor elég jók a körülmények, de ha esik az eső, mint az előző két vasárnap, amikor ott voltunk, akkor abszolút sártengerré válik az egész.

Hayden Paddon
Hayden Paddon | Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Mivel idén november végén lesz, nem pedig szeptemberben, mint amikor korábban rendeztük, arra számítok, hogy meleg rali lesz, ami azt jelenti, hogy sokkal nagyobb terhelés lesz az autókon, az alkatrészeken, a hűtőrendszeren és a gumikon. Egy kicsit megváltoztatja a rali dinamikáját, de semmi olyan, amit ne tudnánk kezelni. Ez csupán azt jelenti, hogy figyelembe kell vennünk a tervezésnél ezeket a tényezőket.

Mindent egybevetve, az egész csapat nagyon várja már, és élvezzük, hogy újra részt vehetünk néhány nemzetközi raliversenyen. Jó, hogy újra egy kicsit kitárhatjuk a szárnyainkat, és megtapasztalhatunk néhány különböző ralit.

A Coffs Coast Rally november 25-27. között kerül megrendezésre.

Forrás:Speedcafe

Friss