back to top
2024. május 09. 01:44

KezdőlapWRCKizárták Teemu Suninen-t, a WRC2 finnországi győztesét

Kizárták Teemu Suninen-t, a WRC2 finnországi győztesét

-

A 28 éves versenyző megszerezte szezonbeli első győzelmét a WRC2-ben, de a rally jyväskyläi bázisán tartott meghallgatást követően a versenyfelügyelők kizárták őt a futamból.

A stewardok döntése azon alapult, hogy a verseny utáni ellenőrzés során kiderült, hogy az első lökhárító mindössze 3931 grammot nyom, ami így nem éri el a homologizációhoz szükséges minimálisan megengedett 4510 g-os súlyt.

Suninen csapatfőnöke, Pablo Marcos és a Hyundai Customer Racing vezetője, Andrea Cisotti is egyetértett abban, hogy az alkatrész súlya nem volt megfelelő.

Elmagyarázták, hogy az első lökhárító nem a Hyundai Motorsport által gyártott eredeti alkatrész, hanem egy másolat, és hogy a tesztek során használták azt az eredeti lökhárító helyettesítésére.

Teemu Suninen
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Az alkatrészt tévedésből a Red Grey csapat szerelte fel az autóra, amely a Hyundai Motorsport megbízásából készíti fel Suninen autóját.

Suninen kizárása azt jelenti, hogy a Škoda Fabia Rally2-vel versenyző Emil Lindholm, aki 7,7 másodperces hátránnyal ért célba a Finn Rallyn, végül a maximális pontot viheti haza. Egon Kaur és Hayden Paddon is előrelépett egy pozíciót, így végül ők végeztek dobogós helyen.

Forrás:WRC.com

Friss