2024. április 26. 07:29

KezdőlapNE VEDD ELAl Attiyah 18-szor nyerte a Közel-Kelet Rally Bajnokságot 

Al Attiyah 18-szor nyerte a Közel-Kelet Rally Bajnokságot 

-

Nasser Al Attiyah sorozatban 12. alkalommal szerezte meg a Közel-Kelet Rally Bajnokság (MERC) bajnoki címét, miután a szezonzáró Libanon Rallyn is nyerni tudott. 

A Dakar címvédője Nasser Al Attiyah és Mathieu Baumel négy versenyen aratott három győzelemmel várhatta a szezonzáró Libanon Rallyt, melyen 10 aszfaltos szakasz és 192.3 km versenytáv várt a mezőnyre. 

A katari-francia páros legnagyobb riválisának a helyi Roger Feghali-Joseph Matar kettős bizonyult, akik ugyancsak Volkswagen Polo GTI R5-tel vágtak neki a versenynek. A csata azonban gyorsan, már a harmadik szakaszt követően véget ért, amikor Feghali kiállni kényszerült, ami után a Dakar címvédő 1:42 perc előnybe került. 

Ezt az előnyt pedig a verseny végéig 5:52 percre növelte Al Attiyah, így magabiztosan szerezték meg a győzelmet a libanoni skodás Bassel Abpou-Hamdan-Firas Elias kettős előtt. 

Az idénybeli negyedik győzelem pedig Al Attiyah 18. MERC bajnoki elsőségét is jelentette, a katari versenyző 2011 óta nem talált legyőzőre a bajnokságban. 

Friss