2024. április 29. 03:21

KezdőlapNE VEDD ELMeeke második győzelmét szerezte a Portugál Bajnokságban

Meeke második győzelmét szerezte a Portugál Bajnokságban

-

Kris Meeke hétvégén megszerezte második győzelmét az idei Portugál Rally Bajnokságban, miután megnyerte a Castelo Branco Rallyt. 

Eredetileg Craig Breen versenyezhetett volna a Portugál Rally Bajnokságban a portugál Hyundai versenyzőjeként, az ír versenyző pedig meg is nyerte a Fafe Rallyn a portugál értékelést, majd az Algarve Rallyn baleset miatt kiesett. Ez után következett a végzetes horvát tesztbaleset. 

Breen halála után helyét Kris Meeke vette át a portugál Hyundai csapatában, és a Rali Terras d’Aboboreira futamon azonnal nyerni is tudott Craig korábbi navigátorával, James Fultonnal, majd a Portugál Rallyn nem tudott célba érni. 

A hétvégén újabb futamot rendeztek a bajnokságban, és a Castelo Branco versenyen végül 12 szakaszból 10-et megnyerve ismét az első helyen zárt Meeke és Fulton. 

A bajnokságban így 36 pontos hátránnyal áll az észak-ír – ír páros az élen álló Miguel Correia mögött az ötödik helyen. A bajnokságból még három verseny van hátra, így akár a bajnoki címet is megszerezhetik Meeke-ék. 

Friss