2024. április 28. 06:11

KezdőlapNE VEDD ELMeeke nyerte a portugál szezonzárót, Breen egykori csapattársa lett a bajnok

Meeke nyerte a portugál szezonzárót, Breen egykori csapattársa lett a bajnok

-

Kris Meeke nyerte a Portugál Rally Bajnokság utolsó versenyét, míg a Portugál Hyundai csapata versenyzője, Ricardo Teodósio kiélezett csatában szerezte meg a bajnoki címet. 

Idén a Portugál Hyundai csapatot eredetileg Ricardo Teodósio és Craig Breen képviselte volna a Portugál Rally Bajnokságban. A szezonnyitó Fafe Rally nemzeti értékelését meg is nyerte Breen, míg Teodósio a harmadik lett, azonban a második versenyen, az Algarve Rallyn Breen balesetet szenvedett, ugyanakkor Teodósió első idei győzelmét aratta. 

Az Algarve Rally után 12 nappal Craig Breen tragikus balesetet szenvedett a Horvát Rally előtti teszten. Miközben a rallysport társadalom gyászolta a népszerű ír versenyzőt, a Portugál Hyundainak egy versenyzőt kellett keresnie, aki megfelelő módon képviselheti a csapatot, valamint méltó emléket tud állítani eredményeivel Breen számára is.  

Fotó: Team Hyundai Portugal

Ez a versenyző pedig Kris Meeke lett, aki végül hat portugál versenyen indulhatott és összesen négy győzelmet ért el, azonban két kiesésével és azzal a két versennyel, melyen még Breen indult, végül nem volt esélye a bajnoki címre. 

Nem úgy Ricardo Teodósionak, aki a szezon harmadik versenye után kétszer tudott még dobogóra állni, így a szezonzáró Vidreiro Rallyt 8 pont hátránnyal várhatta a nála 15 évvel fiatalabb Miguel Correia mögött. 

A szezonzáró, melyet Meeke nyert, pedig izgalmas forgatókönyvet tartogatott, Correia a verseny ötödik helyén ért célba, míg Teodósio harmadik helyen, amivel a Hyundai által támogatott versenyző lett a bajnok. 

Fotó: Team Hyundai Portugal

Teodósio 2019 és 2021 után tudott ismét bajnoki címet szerezni. 

Friss