2024. április 28. 11:44

KezdőlapNE VEDD ELEzeket a rally versenyeket rendezik a világban a hétvégén

Ezeket a rally versenyeket rendezik a világban a hétvégén

-

Október 20-21. között összesen 11 rally versenyt rendeznek a világban, köztük a Zambia Rallyt, az osztrák Herbst Rallyt és a Spanyol Rallyt. 

Zambia Rally 

Az Afrikai Rally Bajnokság (ARC) hatodik, és a Zambia Rally Bajnokság ötödik versenye. A rally során két nap alatt hat pályán összesen 16 gyorsaságit rendeznek, így 206.68 km versenytáv vár a hat ARC és hét nemzeti értékelésben résztvevő párosra. 

Herbst Rally 

Az október 21-ei verseny az Alpok-Adria Kupa idei nyolcadik versenye, valamint az osztrák Production Challenge sorozat ötödik állomása. A verseny során négy aszfaltos pályát kell kétszer teljesíteni, a versenytáv 99.94 km lesz. A rendezvényre 113 nevezés érkezett, köztük Ott Tanakkal, Adrien Fourmaux-val, Nicolas Ciaminnal, valamint kilenc magyar párossal. A nevezésekről korábban itt írtunk bővebben. 

Spanyol Rally 

A WRC naptárból kikerült Spanyol Rallyt idén murvás gyorsaságikon rendezik, a verseny a spanyol Szuperbajnokság hetedik állomása lesz. A rallyra összesen 63 nevezés érkezett, köztük Pepe Lópezzel, Nil Solans-szal, José António Suárezzel, Iván Ares-sel, Jan Solans-szal, Javier Pardoval. A verseny során október 20-án két, majd másnap hét gyorsaságit kell teljesíteni, a versenytáv így 126.17 km lesz. 

Kassa Rally 

A Szlovák Rally Bajnokság szezonzáró, hetedik versenye, valamint a CEZ bajnokság 13. Fordulója. A verseny során két szakaszt kell háromszor teljesíteni, így a versenytáv 82.65 km lesz. A rallyra 37 nevezés érkezett, köztük Szőnyi Péterrel, aki egy Suzuki Swifttel áll rajthoz. 

Pico Wines Rally 

Az Azori-szigetek Rally Bajnokság hetedik állomása, melyre 30 nevezés érkezett, köztük találjuk Miguel Luis Regot, Rúben Rodriguest. A verseny során öt különböző pályán összesen 9 gyorsaságit rendeznek, a versenytáv pedig 72.24 km lesz. 

Rali de Vila do Bispo 

Portugál rally verseny, melyen három pályán összesen hat gyorsaságit rendeznek, így a 35 nevezőre 66.42 km versenytáv vár.  

Rallye National d’Automne Charente-Maritime 

A Francia Kupa versenye, melyen négy pályán összesen 14 gyorsasági és 155.68 km versenytáv vár a 111 nevezőre. 

Rallye National di e Strade Vecchie 

Ugyancsak a Francia Kupa versenye, melyen két szakaszt kell háromszor teljesítenie a 62 nevezőnek, így a versenytáv 103.41 km. 

Korinthou Rally Sprint 

A Görög Murva Kupa harmadik futama, melyen egy pályát kell háromszor teljesíteni, így a 39 nevezőre 34.41 km versenytáv vár. 

Kritis Rally 

A Görög Aszfalt Bajnokság negyedik futama, melyen két pályán összesen nyolc szakaszt rendeznek, így 71.4 km-t kell teljesíteni a versenyzőknek. 

Mjåvannsprinten 2023 

A Norvég Kupa idei 18. versenye. 

Friss