2024. május 03. 12:23

KezdőlapNE VEDD ELJól illeszkedik Fehérvári Csaba 2024-es programjába a Janner Rally

Jól illeszkedik Fehérvári Csaba 2024-es programjába a Janner Rally

-

Fehérvári Csaba 2021 után ismét versenyautóba ül ès Ronay Lászlóval indul a Janner Rallyn. A 2024-es szezonban a Proformance Rallysport csapata külföldi versenyeken fog rajthoz àllni.

“A 2021-es Rally Hungary után ismét pilótaként leszek jelen a versenyen – mondta Fehérvári Csaba a RallyCafe.hu oldalnak. – Olyan nemzetközi versenyeken szeretnénk indulni, ahol élményeket tudunk gyűjteni Ebbe a programba jól illeszkedni a hétvégi Janner Rally.”

Az osztrák versenyen valóban sok kihívás vár Csabára, aki egy historicos Toyota Corolla AE82 GTI vel áll rajthoz.

Négy magyar versenyző indul a Janner Rallyn

“A Janner Rally kétségtelenül jó lehetőség a visszarázódásra, hiszen 18 gyorsasági szakaszon, 160 km versenykilométert teszünk meg, csodálatos szakaszokon. Jelenleg úgy tűnik, hogy eső és hó is lesz, amit nagyon várunk. A versenyen Rónay Laci barátom fog navigálni, aki elsősorban pilóta, de igent mondott a felkérésemre.”

Az Osztrák Rally Bajnokság szezonnyitóján való részvételről csak karácsony előtt döntöttek Csabáék, így nagyon nagy készülés már nem fért bele az időbe.

“Karácsony előtt döntöttük el, hogy benevezünk a versenyre, ezért sok időnk nem volt a felkészülésre. Emeltünk picit az autó magasságàn,, megnéztük, hogy fér el a szöges gumi a kocsi alatt és megcsináltuk a szokásos szerviz feladatokat.”

A versenyen 10 historic autóval tudja majd összemérni tudását a Toyotás kettős.

“A historic mezőnyben 10 autó àll majd rajthoz. A legtöbb autó összkerék hajtású, turbós kocsi, de iparkodni fogunk, hogy ott tudjunk menni legalább a középmezőnyben.”

A Janner Rally péntek délután kezdődik.

Friss