2024. április 28. 23:00

KezdőlapNE VEDD ELEz aztán a bravúr! Loubet elsőre nyerni tudott a Katar Rallyn!

Ez aztán a bravúr! Loubet elsőre nyerni tudott a Katar Rallyn!

-

Pierre-Louis Loubet hatalmas bravúrt hajtott végre, miután elsőre megtudta nyerni a Közel-Kelet Rally Bajnokság (MERC) katari szezonnyitóját! Ez pedig korábban több sztárversenyzőnek sem sikerült. 

Pierre-Louis Loubet első versenyén indult idei autójával (Skoda Fabia RS Rally2) és új navigátorával (Loris Pascaud), ráadásul a nem kevésbé nehéz Katar Rallyn került erre sor. 

A francia versenyző bár pénteken több defektet is összeszedett, azonban mégis jól zárta a nyitó napot és vezette a versenyt. Szombat délelőtt még tovább tudta előnyét növelni, miután Mads Ostberg autója komolyan megsérült a sivatagi pályákon. Loubet így 46 másodperc előnnyel várhatta az utolsó három szakaszt Ostberg előtt, és bár a norvég skodás támadott szombat délután, valamint Loubet kapott 15 másodperc büntetést is, végül 4.6 másodperc előnnyel megszerezte a győzelmet. 

Loubet kényelmes előnnyel vezet Katarban, Al-Attiyah hatalmas büntetést kapott

A francia versenyző elsőre megcsinálta azt, amit korábban Kris Meeke, Andreas Mikkelsen és Mads Ostberg sem tudott: nyert a Katar Rallyn! 

Azért ez nem kis bravúr! Nyilván lehetne említeni, hogy Nasser Al-Attiyah félórás büntetést kapott, valamint a kisebb nagyobb problémákat a rivális versenyzők esetében, azonban Loubet is küzdött nehézségekkel. 

A harmadik helyen Abdullah Al-Rawahi ért célba, aki úgy, hogy Nasser Al-Attiyah büntetve lett, komoly előnyt szerzett a MERC-bajnokságban is a katari versenyzővel szemben, aki az utolsó szakaszon már nem ért célba! 

Katar Rally, élmezőny, nem hivatalos végeredmény 
1 #2 Pierre-Louis Loubet – Loris Pascaud (FRA) Skoda Fabia RS Rally2 1:46:37.9 (0:20)
2 #4 Mads Ostberg – Patrik Barth (NOR) Skoda Fabia RS Rally2 +4.6 (0:15)
3 #3 Abdullah Al-Rawahi – Ata Al-Hmoud (OMN – JOR) Skoda Fabia Rally2 evo +1:40.6 (0:05)
4 #5 Abdulaziz Al-Kuwari – James Fulton (QAT – IRL) VW Polo GTI R5 +2:12.3

Friss