2024. április 28. 02:25

KezdőlapERCKris Meeke rajt-cél győzelmet aratott Craig Breen utolsó ERC-futamának helyszínén

Kris Meeke rajt-cél győzelmet aratott Craig Breen utolsó ERC-futamának helyszínén

-

Kris Meeke maximálisan igazolta a papírformát az idei Fafe Rallyn, ahol tavaly Craig Breen utolsó ERC-futamán indult. 

Tavaly még az ERC szezonnyitó versenye volt a portugál Fafe Rally, melyen Hayden Paddon egyetlen szezonbeli győzelmével elindult az év végi első hely felé. Az új-zélandi versenyző Mikko Heikkila utolsó szakaszon történt defektje után tudott nyerni. 

A tavalyi verseny nagy esélyese volt Craig Breen is, aki a Hyundai Portugal csapatával állt rajthoz az Eb és a nemzeti értékelésben is, és végül egy kalandos verseny végén a hatodik helyet szerezte meg. Mint az a verseny után 1 hónappal és 1 nappal később kiderült, ez volt Craig Breen utolsó ERC-futama is, miután a Horvát Rally előtti teszten végzetes balesetet szenvedett. 

Az idei szezon során a Portugál Rally Bajnokság első versenye volt a murvás futam, melyen Kris Meeke Craig Breen utolsó navigátorával, James Fultonnal állt rajthoz ugyancsak a Hyundai Portugal csapatával. 

Az ötszörös WRC-futam győztes versenyző pedig igazolni tudta a papírformát és az esőben és nagy sárban rendezett verseny 11 szakaszából kilencen a legjobb időt elérve 1:08.9 perc előnnyel tudott nyerni Armindo Araújo előtt. A harmadik helyen további 30.4 másodperc hátránnyal a bolíviai Marco Bulacia ért célba. 

Friss