2024. április 29. 02:33

KezdőlapNE VEDD EL40 Rally2-es autó a Brit Rally Bajnokság szezonnyitóján

40 Rally2-es autó a Brit Rally Bajnokság szezonnyitóján

-

Igen erős mezőny adta le nevezését a Brit Rally Bajnokság (BRC) szezonnyitó versenyére, összesen 130 nevezés érkezett, amiből 40 páros Rally2-es autóval áll rajthoz. 

Március 23-án rendezik a Legend Fires North West Stages versenyt, mellyel kezdetét veszi az idei BRC szezon.  

A Brit Rally Bajnokság idei fellendülését jól mutatja, hogy a 2022-es versennyel ellentétben idén 125-ről 130-ra nőtt a nevezők száma, de ennél is beszédesebb, hogy 25-ről 40-re emelkedett a Rally2-es vagy R5-ös autóval indulók száma. 

Az aszfaltos verseny idei nevezői között van a 2019-es Európa-bajnok Chris Ingram Volkswagennel, a tavalyi Junior WRC bajnoka, William Creighton, valamint a tavalyi bajnokság második helyezettje, Garry Pearson, akik egyaránt az M-Sport színeiben indulnak. 

A mezőnyt tovább erősítik a korábbi brit bajnokok, mint Keith Cronin, Osian Pryce. A tavalyi bajnokságot Adrien Fourmaux nyerte, aki idén már az M-Sport fő csapatában a WRC-ben versenyez.

A szezonnyitó versenyen 10 gyorsasági szakaszt kell majd teljesíteni. 

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek:https://rallyhungary.com/jegyek/

Friss